Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 08:29

Στη Μεσσηνία σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφτηκε από την
Στη Μεσσηνία σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη και η παραχώρηση του Αεροδρομίου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” είναι τα θέματα αιχμής για τα οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα της εξέλιξής τους σήμερα επισκεπτόμενος τη Μεσσηνία με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο.

Αναφορά αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα αναμένεται πως και στον δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα που θα συμπληρώνει το ήδη κατασκευαζόμενο Πάτρα - Πύργος.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης θα έρθει αεροπορικώς στην Καλαμάτα στις 9 π.μ. Στον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" θα ενημερωθεί για την πορεία του αεροδρομίου και την προοπτική του από τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Γιώργο Δριτσάκο και την αερολιμενάρχη Ακριβή Βλάχου. 

Στις 9.45 π.μ. ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Μεσσήνης με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και ένα τέταρτο αργότερα θα συνομιλήσει με πολίτες στην μικρή πλατεία Αλευρά της Μεσσήνης.

Στις 11 π.μ. ο κ. Μητσοτάκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου για το ΕΣΠΑ 2021 - 2027.

Στη 1.30 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και αμέσως μετά θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο στο Ιστορικό Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στη συνέχεια ο κ .Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. 

Από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει στις 3.30 μ.μ.

 

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κηρύηξεί σήμερα στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας τη έναρξη των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027. Μετά τον πρωθυπουργό θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης,  ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος τηςν Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολος Τζιτζικώστας. Τις εργασίες της πρώτης ημέρας θα κλείσει ο αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

 

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 11 π.μ.  στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού με χαιρετισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσουν οι εναρκτήριες τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση και του προέδρου των Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Περιφερειών Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Οι εργασίες μετά τη 1.30 μ.μ. θα συνεχιστούν  στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort

Από τις 3 μ.μ. μέχρι τα 5 μ.μ. θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Παρακολούθησης και Συντονισμού Ανπατυξιακών Παρεμβάσεων

Στις 4 μ.μ. θα ξεκινήσει η θεματική συνεδρίαση "Η Επιχειρηματικότητα ως καταλύτης της αναπτυξιακής διαδικασίας" με συντονιστή τον Μιχάλη  Γκούμα από την  Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης"

Η γενική γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Θωμαϊς Ευτυχίδου θα αναπτύξει το θέμα "Βιομηχανία 4.0"

Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Τ.Σ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γεώργιος Ζερβός θα αναπτύξει το θέμα  Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης"

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Παντελής Τζωρτζάκης θα αναπτύξει το θέμα "Χρηματοδοτικά εργαλεία και διαρθρωτικά ταμεία"

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλειος Κορκίδης θα αναπτύξει το θέμα "ΜΜΕ και παραγωγικός μετασχηματισμός"

Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου θα αναπτύξει το θέμα "Επενδύσεις στο τουριστικό οικοσύστημα"

Στις 5.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η θεματική συνεδρίαση "Αναβαθμίζοντας τις δημόσιες υποδομές" με συντονίστρια την  διευθύντρια Ερευνών του «διαΝΕΟσις» Φαίη Μακαντάση

Η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου θα μιλήσει για την "Ηλεκτροκίνηση"

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος θα μιλήσει για τις "Ψηφιακές υποδομές"

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος θα αναπτύξει το θέμα " Πολυτροπικές μεταφορές - logistics"

Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Παπαντωνίου θα μιλήσει για την "Οδική ασφάλεια"

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Βίνης θα μιλήσει για το "Δίκτυο σιδηροδρομικών μεταφορών"

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου θα αναπτύξει το θέμα "ESG και δημόσιες υποδομές"

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα κλείσουν με ομιλία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER