Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 09:28

Κρίσιμη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για το Πύργος - Τσακώνα με διττό ενδιαφέρον

Γράφτηκε από τον
Κρίσιμη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για το Πύργος - Τσακώνα με διττό ενδιαφέρον

Διττό ενδιαφέρον, αναπτυξιακό και πολιτικό, έχει για τη Μεσσηνία η συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου, υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η βαρύνουσα σημασία του αυτοκινητοδρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα δεν μπορεί να επικαλύψει την παρουσία ή την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την αυριανή σύσκεψη.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Μαξίμου έχουν προκληθεί όλοι οι βουλευτές των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας καθώς και οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν θα παραστεί σε αυτήν για το μείζον θέμα του  Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς μετά την ρήξη της σχέσης του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. 

Εξυπακούεται ότι λόγω της ιδιότητας του πρώην πρωθυπουργού η συμμετοχή του κ. Σαμαρά θα προσδώσει μεγαλύτερη αξία στο αίτημα των κοινωνιών της Μεσσηνίας και της Ηλείας για την κατασκευή του δρόμου. Στην αντίθετη περίπτωση ενδεχόμενη απουσία του πρώην πρωθυπουργού προφανώς αποδυναμώνει το αίτημα δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να εξαγγείλει ένα ασαφές μακροχρόνιο σχέδιο χωρίς οριστική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου.

Υπενθυμίζουμε ότι το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα - Καλό Νερό βγήκε από τη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού το 2013 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα οι οποίες είχαν διακοπεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά πρόβαλε τότε ως επιτυχία την επανέναρξη των εργασιών στο Κόρινθος - Πάτρα, δηλώνοντας ότι θα δημοπρατήσει ως δημόσιο έργο το τμήμα Πάτρα - Πύργος. Για το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα όχι μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, απέφυγαν επιμελώς να πάρουν θέση καθώς πρέπει να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της απαγορευτικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα 25 χιλιόμετρα του Καϊάφα και ο μικρός κυκλοφοριακός φόρτος που αμβλύνει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

 

Η ΣΥΣΚΕΨΗ

Στη σύσκεψη μεθαύριο Δευτέρα 4 Ιουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προσκληθεί ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέτρσος, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Ανδρέας Νικολακόπουλος,  οι βουλευτές Μεσσηνίας  Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος  Φαρμάκης.

Θ.Λ.


NEWSLETTER