Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 08:32

Σήμερα από Μητσοτάκη στην Τρίπολη: Εξαγγελίες για τρένο και Πύργος-Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Σήμερα από Μητσοτάκη στην Τρίπολη: Εξαγγελίες για τρένο και Πύργος-Τσακώνα

 

Το Πύργος – Τσακώνα και την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του    αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα οδικά δίκτυα θα σταθεί στους καλούς ρυθμούς κατασκευής του Πάτρα- Πύργος και θα εξαγγείλει την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος της Ολυμπίας Οδού με την κατασκευή του Πύργος – Τσακώνα. Σε σχέση με το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος - Μεθώνη ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τις υποσχέσεις για έναρξη των εργασιών τους επόμενους μήνες με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υποδομών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο σιδηρόδρομο και να εξαγγείλει την επαναλειτουργία συνολικά του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου με βάση τις υποδείξεις που θα προκύψουν από μελέτη που είδη εκπονείται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον αγροτικό τομέα και τα αρδευτικά έργα. Θα δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για φράγματα και αρδευτικά δίκτυα. Αναμένεται ακόμα να εξαγγελθεί η ίδρυση Σχολών Εμπορικού Ναυτικού σε Νεάπολη Λακωνίας και πιθανά στη Μπούκα Μεσσήνης.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο θα αποτελέσει το σχέδιο μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης και τις νέες προοπτικές στον τομέα της μεταποίησης. Δεν θα λείπουν τέλος οι αναφορές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τις προοπτικές του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Την Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης θα επισκεφθεί πρώτα ο Πρωθυπουργός, κατά την σημερινή του επίσκεψη στην Τρίπολη ενώ στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

“Στις 10 π.μ. επίσκεψη στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στις 11.15 π.μ.  Επίσκεψη στο κέντρο της Τρίπολης. Στις 12 μ. παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Θα έχουν προηγηθεί θεματικές συσκέψεις των υπουργών που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους των φορέων:

Θέματα ανάπτυξης και ενεργειακής μετάβασης, θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, θέματα τουρισμού-πολιτισμού, θέματα πρωτογενούς τομέα, θέματα υγείας.

Συνάντηση με τους βουλευτές Πελοποννήσου της ΝΔ. Επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Τρίπολης.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στους «Μικρούς Δημοσιογράφους» του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης.

Στις 7 μ.μ. ομιλία του Πρωθυπουργού στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

  

 


NEWSLETTER