Τετάρτη, 28 Μαϊος 2014 15:06

Η Νάντια γνωμοδότησε για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού

Η Νάντια γνωμοδότησε για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού

Οι αποφάσεις της γενικής γραμματέως Περιβάλλοντος Νάντιας Γιαννακοπούλου  για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας στην Κυπαρισσία και στην Ελαφόνησο, δεν έχουν καμία σχέση με παραχώρηση ιδιοκτησίας των περιοχών προς ΤΑΙΠΕΔ ή οποιουσδήποτε άλλους.

 

Αυτό αναφέρει η Ν. Γιαννακοπούλου σε ανακοίνωσή της, με την οποία απαντά σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», το Σάββατο 24 Μαΐου.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, η γ.γ. Περιβάλλοντος δηλώνει ότι οι περί ων λόγος αποφάσεις αφορούν «πάγια διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου για τον αιγιαλό και παραλία (ν. 2971/2001), που προβλέπεται κι εφαρμόζεται στην αρχή κάθε τουριστικής περιόδου. Με τις αποφάσεις αυτές, που εκδίδονται μετά από σχετικό αίτημα συνήθως των οικείων δήμων, το ΥΠΕΚΑ παρέχει σύμφωνη γνώμη για την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας, όταν οι προς παραχώρηση χώροι εμπίπτουν σε προστατευόμενες περιοχές (π.χ. περιοχές δικτύου "Natura 2000"), προκειμένου να ασκηθούν δραστηριότητες, που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, με εγκαταστάσεις που δεν είναι μόνιμες και απομακρύνονται στο τέλος της τουριστικής περιόδου».

 

Καταλήγοντας δε, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «για τις παραλίες της Κυπαρισσίας είχε εκδοθεί και το έτος  2013 αντίστοιχη απόφαση με τους ίδιους όρους χρήσης και προστασίας, ενώ για την Ελαφόνησο δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα στο ΥΠΕΚΑ την περσινή χρονιά».