Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 17:40

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο

Γράφτηκε από την
Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο

Την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Μεσσήνιου πολιτικού Γιάννη Χαραλαμπόπουλου έκανε η γ.γ. του ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου.

"Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην πατρίδα μας και μια εμβληματική προσωπικότητα για την δημοκρατική παράταξη.

Ως ήρωας του αλβανικού μετώπου, αντιστασιακός, ενεργό στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, μαχητικός βουλευτής, αποτελεσματικός υπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησεων του ΠΑΣΟΚ, έδωσε μάχες για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και άφησε το δικό του στίγμα στη μεταπολεμική ζωή της Ελλάδας.

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος με το ήθος, την ακεραιότητα, την ανιδιοτελή προσφορά του αποτελεί υπόδειγμα μιας γενιάς πολιτικών, που ταυτίστηκαν με τη συνέπεια, την εντιμότητα και το δημοκρατικό καθήκον και αποτελεί πρότυπο για τη νεότερη γενιά.

Μεγάλο ήταν πάντα το ενδιαφέρον και η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, στην οποία ήταν και ο ίδιος εξαιρετικά αγαπητός. Προσωπικά είχα την τύχη να συνδέομαι μαζί του με στενές οικογενειακές και φιλικές σχέσεις και να διαπιστώσω από κοντά όλα τα χαρίσματα του σπάνιου χαρακτήρα του. Ήταν για μένα ένα πολύτιμο μάθημα ζωής". 

 


NEWSLETTER