Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 14:26

Η Κοζομπόλη στις Βρυξέλλες 

Γράφτηκε από την

Σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έλαβε χώρα σήμερα, 11 Μαΐου 2017, στις Βρυξέλλες, παρουσία του Επιτρόπου Julian King, αρμόδιου για την Ενωση Ασφάλειας, συμμετείχε η βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Κύρια σημεία των παρεμβάσεων, τόσο από πλευράς ευρωβουλευτών όσο και εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων, αποτέλεσαν η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των κρατών μελών στην ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και η αρτιότερη εκπαίδευση του προσωπικού και των φορέων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, ενώ, από πλευράς των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Κατά την παρέμβασή της, η βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα της εξάλειψης των αιτιών που γεννούν την τρομοκρατία, όπως η περιθωριοποίηση που οπλίζει το χέρι εκείνων που ασκούν τρομοκρατικές πράξεις και η απελπισία των ανθρώπων που χάνουν την πατρίδα, την οικογένειά τους, την κανονικότητα της ζωής τους από εμφύλιες συρράξεις. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να συμβάλλει στην υιοθέτηση κοινωνικών πολιτικών για την ενσωμάτωσή τους, αλλά και στην αποτροπή ανάμειξης στο εσωτερικό τρίτων χωρών. Οσον αφορά στη χώρα μας, ενημέρωσε για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας οδηγιών της Ε.Ε. για τα θέματα ασφάλειας, αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.