Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 15:40

Αλ. Χαρίτσης: Δεν αφορούν τη μεσαία τάξη οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την
Αλ. Χαρίτσης: Δεν αφορούν τη μεσαία τάξη οι εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε εξαγγελίες που δεν αφορούν τη μεσαία τάξη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα οποία ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουμε να τα υλοποιεί ο κ. Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στην τηλεόραση OPEN, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσαν στη ΔΕΘ το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα, αλλά και των κοινωνικών στρωμάτων που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε, δηλαδή τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη».

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας αναβαθμίστηκε τα 4 τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με βάση κυρίως τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας: «Εμείς δεν υποτιμήσαμε ποτέ τον ελληνικό λαό, και δεν είπαμε ψέματα. Η προσπάθειά μας περιλάμβανε και επώδυνα μέτρα. Αυτό το οποίο κάναμε, όμως, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ήταν να ανακοινώσουμε τον Σεπτέμβριο του 2018 ένα ολόκληρο πακέτο μέτρων το οποίο τους επόμενους μήνες υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου».

Αναφορικά με την Νovartis, υπογράμμισε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της» και σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τόνισε: «Ό,τι θέλει ας κάνει η κυβέρνηση, είμαστε εδώ για να βγουν όλα στο φως για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη».

Για το θέμα των επενδύσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θέλουμε επενδύσεις οι οποίες σέβονται το εργατικό δίκαιο και το περιβάλλον, και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με άλλες οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας».

Τόνισε δε, ότι «μιλούν για επενδύσεις αυτοί οι οποίοι την περίοδο 2012-2014 είχαν οδηγήσει σε μια πρωτοφανή αποεπένδυση» ενώ «το 2017 και το 2018 είχαμε ρεκόρ δεκαετίας στις επενδύσεις στη χώρα μας».

Μιλώντας για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «δεν είναι ανάπτυξη συγκεκριμένες φωτογραφικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κλάδων που συνδέονται με συγκεκριμένα συμφέροντα» και πρόσθεσε: «Ανάπτυξη δεν είναι να δίνεις τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης να εκδίδει περιβαλλοντικές άδειες, τη στιγμή που υπάρχει στη χώρα μας ολοκληρωμένο πλαίσιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση».


NEWSLETTER