Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 13:46

Κουκούτσης κατά Πακιστανών και βουλευτή

Γράφτηκε από την
Κουκούτσης κατά Πακιστανών και βουλευτή

Επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση έλαβε χώρα την Παρασκευή το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Αφορμή στάθηκε η παρουσία εκπροσώπων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στο Κοινοβούλιο με σκοπό την επίδοση ψηφίσματος στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου. Συγκεκριμένα όταν το συλλαλητήριο έφθασε έξω από τη Βουλή ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου επιχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα. Η παρουσία τους στο ελληνικό κοινοβούλιο φαίνεται πως εξόργισε τον Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος επιτέθηκε αρχικά προς τον Τζαβέντ Ασλάμ και έπειτα προς τους άλλους δύο που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ο κ. Κουκούτσης μιλώντας στην “Ε” επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το επεισόδιο και στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές.

Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους".

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER