Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 19:48

Ομιλία Χρυσομάλλη στη Βουλή: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ κόστισε 2,5 δισ. ευρώ

Ομιλία Χρυσομάλλη στη Βουλή: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ κόστισε 2,5 δισ. ευρώ

Η πολιτική ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΔΕΗ κόστισε 2,5 δισ. ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο:

Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσομάλλης, μιλώντας για την κατάργηση των δημοπρασιών ενέργειας ή ΝΟΜΕ, που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε: «Ωριμάσατε πλέον κι εσείς και δεν διαφωνείτε με την κατάργηση των δημοπρασιών των ΝΟΜΕ. Ξέρετε ποιο είναι το δυστύχημα; Οτι αυτή η πολιτική σας ωρίμανση είχε περίπου ένα κόστος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη του Ελληνα φορολογούμενου, περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν επειδή δεν προχωρήσατε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που βρήκατε έτοιμο από την κυβέρνηση Σαμαρά και άλλα 600 εκατομμύρια με τα οποία ζημιώσατε τη ΔΕΗ με τη δημοπρασία των ΝΟΜΕ, γιατί πουλούσατε ρεύμα στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ σε τιμές κατώτερες του κόστους!».

Σχετικά με τα ζητήματα που ανέκυψαν στο ΚΕΘΕΑ, ο βουλευτής Μεσσηνίας σημείωσε ότι πρέπει να διερευνηθεί πλήρως το εσωτερικό πόρισμα του ΚΕΘΕΑ σχετικά με τη μονάδα του στα Διαβατά, η οποία «λειτουργούσε ως χορηγός νομικών ευεργετημάτων, μέσω των οποίων αθωώνονταν έμποροι ναρκωτικών με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος υπήρξε και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ».

Οπως παρατήρησε εξάλλου, καμία πτέρυγα της Βουλής δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις διατάξεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που κυρώνουν τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για το Νοσοκομείο της Σπάρτης και την αγορά 2 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων, για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, την παράταση της ρύθμισης για τα χρέη στους δήμους, την προστασία της πρώτης κατοικίας (την οποία τελικά δεν προστάτεψε ο ΣΥΡΙΖΑ) ή τη μείωση στην τιμολόγηση των φαρμάκων.