Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 10:13

Συναντήσεις Μαντά για τα προβλήματα των ΑμεΑ

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Μαντά για τα προβλήματα των ΑμεΑ

 

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ενιαίου και λειτουργικού πλαισίου για την ειδική αγωγή, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Ειδικότερα ο κ. Μαντάς συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη” Μαρία Λευτάκη, η οποία εκπροσωπώντας 15 ακόμα συλλόγους, σωματεία και ομάδες γονέων, τον ενημέρωσε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών με δυσκολίες.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη των γονέων να επιλέγουν ελεύθερα τους θεραπευτές των παιδιών τους, ο εμπλουτισμός του συστήματος αποζημιώσεων του ΕΟΠΥΥ με επιπλέον διαγνωστικές κατηγορίες, η αποκατάσταση του αριθμού των θεραπειών που καλύπτονται, ο επαναπροσδιορισμός του χρόνου αξιολόγησης για διάφορες παθήσεις, η κατάργηση του χρονικού ορίου στη θεραπευτική παρέμβαση, καθώς και άλλα θέματα.

Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κ. Λευτάκη για τη δική του πρωτοβουλία, ενώ σημείωσε ότι τα αιτήματα που του κατέθεσε, συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με την προσέγγιση που πρέπει να ακολουθηθεί συνολικά για την ειδική αγωγή.

Στο ίδιο πλαίσιο ο βουλευτής συναντήθηκε με τις εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Μεσσηνίας “Η Υπομονή” Καίτη Κεράνη και Βάγια Θωμοπούλου, οι οποίες τον ενημέρωσαν για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, όσον αφορά στην υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων με σοβαρές αναπηρίες. Ο κ. Μαντάς προσέφερε άμεσα τη στήριξή του για την προώθηση των θεμάτων τους, ενώ ενημερώθηκε για την ιδιαίτερη ανάγκη υποστήριξης ενηλίκων με χαμηλά επίπεδα λειτουργικότητας και αυτοεξυπηρέτησης, μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), καθώς και χώρων βραχείας διαμονής.

Ο κ. Μαντάς δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να στηρίξει περαιτέρω τις προσπάθειες των γονέων και να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου για την ειδική αγωγή.


NEWSLETTER