Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:15

Χρυσομάλλης σε Κοντοζαμάνη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης σε Κοντοζαμάνη για το Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε προχθές ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικά μετά τα πρόσφατα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του βουλευτή: "Ο κ. Χρυσομάλλης μετέφερε στον υφυπουργό την αγωνία των πολιτών της Μεσσηνίας για την εξέλιξη της νόσου, καθώς και για το αν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο κ. Κοντοζαμάνης από την πλευρά του τον διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι έχουν δοθεί σαφείς και αποτελεσματικές οδηγίες για την προφύλαξη των ιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίες προσαρμόζονται σχεδόν καθημερινά, με βάση την εμπειρία και τις πληροφορίες που καταφθάνουν στο υπουργείο και τον ΕΟΔΥ. Επιπλέον και αναφορικά με το ζήτημα της απολύμανσης του νοσοκομείου αλλά και της εργασίας ιατρών και νοσηλευτών που θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα, σημείωσε ότι ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες των ειδικών για την προστασία του προσωπικού και των ασθενών, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να συνεχίζει την εργασία του, ακολουθώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα ατομικής προστασίας. Τέλος, τόνισε πως υπάρχει επάρκεια και σταθερός εφοδιασμός σε όλα τα απαραίτητα ιατρικά υλικά, ενώ γίνονται συνεχώς και νέες παραγγελίες. Εντός δε των επόμενων ημερών το σύστημα υγείας θα ενισχυθεί με την άμεση πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε όλες τις δομές της χώρας.

Ο κ. Χρυσομάλλης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Γ. Καρβέλη καθώς και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γ. Μπέζο, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όλα βαίνουν καλώς, με ψυχραιμία και σχέδιο. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το σχέδιο μετατροπής ορισμένων κλινικών του νοσοκομείου σε χώρους νοσηλείας και φροντίδας ασθενών με κορονοϊό, στο πλαίσιο αντίστοιχου σχεδιασμού που έχει προβλεφθεί για το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.

«Εκανα μια μικρή και σύντομη παρέκκλιση από την οδηγία να μείνουμε όλοι σπίτι, προκειμένου να ενημερωθώ από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τα μέτρα που ελήφθησαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας μετά και το πρόσφατο κρούσμα στο προσωπικό και να μεταφέρω την αγωνία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι έχουν δοθεί όλες οι κατάλληλες οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των περιστατικών του ιού και τα νοσοκομεία μας διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικά, τα οποία θα ενισχυθούν ακόμα περαιτέρω. Πολύ σύντομα, δε, 2.000 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό θα ενισχύσουν όλες τις δομές υγείας στη χώρα. Είμαι σίγουρος ότι, ακολουθώντας τις οδηγίες, μένοντας ψύχραιμοι και υπακούοντας στις εντολές των ειδικών, πολύ σύντομα θα βγούμε νικητές απ' αυτή τη δοκιμασία!», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης".


NEWSLETTER