Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:17

Αλέξης Χαρίτσης: “Χρέος να στηρίξουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του ΕΣΥ”

Γράφτηκε από την
Αλέξης Χαρίτσης: “Χρέος να στηρίξουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του ΕΣΥ”

“Ψύχραιμοι και ενωμένοι σε ένα μέτωπο ζωής, έχουμε χρέος να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε έμπρακτα τους ανθρώπους του ΕΣΥ, νοσηλευτές, γιατρούς και διοικητικούς, την εμπροσθοφυλακή μας απέναντι σε μια πρωτόγνωρη απειλή”.

Αυτό το μήνυμα στέλνει με δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι “το επικουρικό προσωπικό νοσηλευτών που θα προσληφθεί στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας πρέπει να βρεθεί άμεσα στις θέσεις του και χωρίς χρονοτριβή να υλοποιηθούν οι  προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού”.

Χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει: “Αυτή τη δύσκολη περίοδο δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη. Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το επικουρικό προσωπικό νοσηλευτών που ανακοινώθηκε ότι θα προσληφθεί στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, πρέπει να βρεθεί άμεσα στις θέσεις του και χωρίς καμιά άλλη χρονοτριβή να υλοποιηθούν οι προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού. Πρέπει να γίνει άμεσα διαθέσιμη και χωρίς καθυστερήσεις η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αναλώσιμα και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ώστε οι δομές υγείας του νομού μας, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, να είναι πάνοπλες για τη μάχη που δίνουν. Παράλληλα, είμαι σε επαφή με τον υφυπουργό Εσωτερικών, με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους δημάρχους της Μεσσηνίας, ώστε να υπάρξει μέριμνα για όλες τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, όπως ζητά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Για τους ηλικιωμένους, τους χρόνια νοσούντες, τους ανέργους, τους άπορους, τους άστεγους, την κοινότητα των Ρομά. Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να βρεθεί απροστάτευτος και μόνος του σε αυτή τη μάχη”.

Ακόμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί “προσωπικά τους αφανείς ήρωες αυτής της μάχης. Τους φαρμακοποιούς, τους υπαλλήλους των δήμων και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων, τους εργαζόμενους στο χώρο των ντελίβερι, τους υπαλλήλους των τραπεζών, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Ολους αυτούς που «δεν μένουν σπίτι» και με τη στήριξη των συμπολιτών μας κρατούν την κοινωνία μας όρθια σε αυτές τις δύσκολες ώρες”.


NEWSLETTER