Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 17:05

Κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση με τις προτάσεις Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση με τις προτάσεις Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Την επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με τις προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με την ελάφρυνση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας, κατέθεσε με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα με ερώτηση 45 βουλευτών του στη Bουλή ζήτησε μέτρα άμεσης στήριξης επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων, με επιδότηση ενοικίου, «πάγωμα» λογαριασμών κοινής ωφέλειας και επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ. Με άμεση είσοδο όλων των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως ΚΑΔ στα ανακουφιστικά μέτρα -μιας και όσες λειτουργούν έχουν μείωση του τζίρου τους έως και 80%-, επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ατομικών και άλλων μορφών επιχειρήσεων (ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ κ.λπ.), θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού για όλες τις επιχειρήσεις και επιχορήγηση του ποσού του ενοικίου τους για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτη επιχορήγηση των δήμων, με την οποία θα καλυφθούν έως το τέλος του έτους οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών προς τους δήμους, ώστε να στηριχθούν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι θέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση με την επιλογή της να μην συναινέσει στην υπεύθυνη στάση και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας από την αρχή της κρίσης της πανδημίας, αναιρεί το προεκλογικό της αφήγημα και οδηγεί τη μεσαία τάξη σε διάλυση επιλέγοντας συνειδητά να εξαϋλώσει τους μικρομεσαίους και να αναδιαρθρώσει την οικονομία προς όφελος των λίγων. Θα έχει όμως πλέον την αποκλειστική ευθύνη για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της”.


NEWSLETTER