Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 20:37

Χρυσομάλλης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ τραυμάτισε το κύρος της δικαιοσύνης”

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ τραυμάτισε το κύρος της δικαιοσύνης”


«Παραλάβαμε μια δικαιοσύνη με τραυματισμένο κύρος», δήλωσε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση 4 ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Ο κ. Χρυσομάλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι υπηρετώντας το «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», επιδίωξε να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, εργαλειοποιώντας μέρος της δικαστικής εξουσίας.
«Μαρξιστές είστε, βέβαια, και η κατάκτηση των αρμών της εξουσίας είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας σας. Οι αστοί, όμως, σας πήραν είδηση και δεν καταφέρατε να τους δώσετε το σκοινί με το οποίο θα κρεμόντουσαν. Συνειδητοποιήσατε τι κάνατε; Τραυματίσατε το αποκούμπι του πλέον ανίσχυρου πολίτη, δηλαδή τραυματίσατε το δίκαιο στην προσπάθειά σας να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και δεν το καταφέρατε γιατί υπάρχουν ακόμα δικαστές με συνείδηση, γιατί υπάρχουν ακόμα δικαστές στο Βερολίνο. Γνωρίζετε, όμως, τι λέει ο κόσμος; “Αν την στήσανε με το τίποτα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμένο, σε πρώην πρωθυπουργούς, τότε εγώ πού θα πάω να βρω το δίκιο μου, για ποια δικαιοσύνη μιλάμε”;» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Χρυσομάλλης.
Ο Μεσσήνιος βουλευτής σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ θωρακίζει τη δικαιοσύνη, λαμβάνοντας στενά υπόψη τις προτάσεις των δικαστικών λειτουργών και των ενώσεών τους και επιλύοντας έτσι διαχρονικά οργανικά ζητήματα. Κυρίως όμως επιτυγχάνει να αντιμετωπίσει το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη στον τόπο μας, αυτό της καθυστέρησης απονομής της. «Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης ισοδυναμεί με άρνηση απονομής δικαιοσύνης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης και συνέχισε: «Παραλάβαμε μια δικαιοσύνη πολυτραυματία. Με τη σημερινή νομοθετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι σέβεται το ρόλο της, αποδεικνύει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη γνώμη των λειτουργών της. Αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει τα εργαλεία και τα μέσα εκείνα στους δικαστικούς λειτουργούς για να φέρουν εις πέρας το λειτούργημά τους και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει ότι η εκτελεστική εξουσία επέστρεψε από την παρεκτροπή της προηγούμενης τετραετίας, όταν ο τότε πρωθυπουργός προσπαθούσε να προκαταβάλει αποφάσεις δικαστών και οι τότε υπουργοί ζητούσαν ενημέρωση για την πορεία ανακρίσεων τηλεφωνικά ή με αυτοπρόσωπη παρουσία ακόμα και στον Αρειο Πάγο».
«Καταλαβαίνω την ανάγκη σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να επικαλεστείτε ότι όλοι ίδιοι είμαστε, αλλά δεν είμαστε και ο ελληνικός λαός το γνωρίζει πλέον. Για μας η απόλυτη προσήλωση στη διάκριση των εξουσιών, ο σεβασμός της προσωπικής και της λειτουργικής ανεξαρτησίας του δικαστή είναι μονόδρομος», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


NEWSLETTER