Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 08:29

Εξοδο του αυτοκινητοδρόμου στο Μελιγαλά ζητεί ο Λαμπρόπουλος

Γράφτηκε από την
Εξοδο του αυτοκινητοδρόμου στο Μελιγαλά ζητεί ο Λαμπρόπουλος

Την κατασκευή εξόδου του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” στη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “κατά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, δεν προβλέφθηκε η λειτουργία εξόδου, στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης του Μελιγαλά, με αποτέλεσμα, μια μεγάλη περιοχή του Μελιγαλά και του Δήμου Μεσσήνης, να μην εξυπηρετούνται, αφού η μια έξοδος, είναι στα όρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας και μάλιστα με πινακίδες, που αναγράφουν «προς Πύργο-Πάτρα» και η άλλη έξοδος να είναι στα Αρφαρά. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο έξοδοι, απέχουν χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά, και κυρίως από την 7η επαρχιακή οδό Μεσσήνης-Μελιγαλά”.
Ο κ. Λαμπρόπουλος εκτιμά ότι “η μη ύπαρξη εξόδου στη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, στο σταυροδρόμι προς Κατσαρού, δημιουργεί πρόβλημα και στην πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης”. Και παρατηρεί πως “οι Δήμοι Οιχαλίας και Μεσσήνης ζητούν την κατασκευή εξόδου στη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, και μάλιστα ο Δήμος Οιχαλίας, έχει αποστείλει και σχετικό έγγραφο στο υπουργείο. Η διάνοιξη εξόδου, θα διευκολύνει την πρόσβαση δύο δήμων του νομού μας, προς τον αυτοκινητόδρομο”.
Για αυτούς τους λόγους ο βουλευτής της Ν.Δ. ρωτά τον υπουργό αν θα αποφασίσει τη διάνοιξη εξόδου, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, στο σημείο της βιομηχανικής ζώνης Μελιγαλά και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Κατσαρού.


NEWSLETTER