Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 14:44

Χρυσομάλλης στη Βουλή για πολιτικές ανάπτυξης

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης στη Βουλή για πολιτικές ανάπτυξης

Με ρεαλιστικές πολιτικές η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί ανάπτυξη”, επεσήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παρατήρησε πως “η πολιτική δεν είναι ποιητικός ιδεαλισμός, αντίθετα είναι ρεαλιστική σοφία της καθημερινότητας, για να επικαλεστώ και τον νομπελίστα Μαχφούζ. Πρέπει να ασκείται με ρεαλισμό και να διαμορφώνεται με βάση τις ανάγκες που καλείται να καλύψει” και πρόσθεσε: “Αυτό ακριβώς κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με το σημερινό νομοσχέδιο, εισάγοντας μία σειρά διατάξεων που στόχευση έχουν να βελτιώσουν περισσότερο τη λειτουργία της αγοράς, να βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, την εικόνα και τη θελκτικότητα της χώρας ως προς τους επενδυτές”.

Σημείωσε ότι “πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου μακριά από παρεμβάσεις στην αγορά και την ελεύθερη οικονομία, που προσφέρει λύσεις και εργαλεία, με στόχο να προσελκύσει και να ενισχύσει επενδύσεις, να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα και κυρίως να αναδείξει τον ρόλο του κράτους ως δημιουργού ίσων ευκαιριών και παράλληλα ελεγκτή των οικονομικών προσπαθειών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προσπάθειες του υπουργείου Ανάπτυξης τον τελευταίο χρόνο έχουν φέρει απτά αποτελέσματα. Ανοδος εννέα θέσεων για τη χώρα μας στο διεθνή πίνακα ανταγωνιστικότητας, την καλύτερη θέση στην τελευταία δεκαετία. Και μόλις προχθές άνοδος έξι θέσεων στον παγκόσμιο δείκτη άμεσων ξένων επενδύσεων, στην εικοστή ένατη θέση για το 2019 που είναι η καλύτερη θέση για τη χώρα μας εδώ και έντεκα χρόνια”.

Σημαντικό τμήμα του σχεδίου νόμου, κατά τον Μεσσήνιο βουλευτή, αποτελούν οι ρυθμίσεις για την αναστροφή του brain drain στη χώρα μας. Η έκπτωση σε ποσοστό 100% των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από το 30% που ισχύει σήμερα, η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων και η παροχή φορολογικών και επενδυτικών κινήτρων αποτελούν σημαντικό εφαλτήριο θετικών εξελίξεων στην καινοτομία. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Πρέπει να εξάρουμε την προσπάθεια του υφυπουργού Χρ. Δήμα και να τον παροτρύνουμε να συνεχίσει να δίνει κίνητρα στον τομέα αυτό, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα, κύριε υφυπουργέ, θα ακούμε για τα αποτελέσματα των καινοτόμων ερευνών των Ελλήνων επιστημόνων όχι από κάποια μακρινή χώρα, αλλά από εδώ, απ’ τον τόπο μας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER