Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 21:26

Ερώτηση Κουκούτση για τους Τούρκους που αγοράζουν μαρίνες

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Κουκούτση για τους Τούρκους που αγοράζουν μαρίνες

Ερωτήσεις για την πώληση της μαρίνας της Καλαμάτας σε Τούρκους επιχειρηματίες και για την κατάργηση 11.000 κλινών στα δημόσια νοσοκομεία κατέθεσε ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης. Στην ερώτηση για τις μαρίνες ο κ. Κουκούτσης αναφέρει μεταξύ άλλων: 

"Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η τουρκική επιχειρηματική επιθετικότητα στην πατρίδα μας, ιδίως στον τομέα των ναυτιλιακών υποδομών. Επειτα από τη μαρίνα του Φλοίσβου, στο χαρτοφυλάκιο του τουρκικού επιχειρηματικού κολοσσού Dogus Holding προστέθηκαν και επισήμως μερίδια σε άλλες τέσσερις. Πρόκειται για τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας και Καλαμάτας, των οποίων ο όμιλος Dogus εξαγόρασε το 51% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη που τις εκμεταλλεύεται. Στα χέρια του ελληνικού ομίλου βρίσκεται το 60% της μαρίνας Καλαμάτας, το 51% εκείνης της Κέρκυρας, το 27% της Λευκάδας και το 23% της Ζέας. Η είδηση αυτή, μάλιστα, μεταδόθηκε στις 9/1/2013 από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης".

Για την κατάργηση των κλινών ο κ. Κουκούτσης αναφέρει: 

"Σε απόγνωση βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες αλλά και η ιατρική κοινότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, καθώς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα χαθούν 11.000 κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με την τρόικα και τις επιταγές του μνημονίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι απαραίτητο να καταργηθούν τμήματα και κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων". 


NEWSLETTER