Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 18:00

Ο Χρυσομάλλης στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Ο Χρυσομάλλης στη Βουλή για την πρόταση μομφής

Για μικροκομματική λογική κατηγόρησε στη Βουλή τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, αναφέροντας ότι “η πρόταση μομφής προς τον κ. Σταϊκούρα εξυπηρετεί το καπρίτσιο της κ. Ζανέτ Τσίπρα έναντι του κ. Τσακαλώτου”.

Στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο Μεσσήνιος βουλευτής παρατήρησε ότι “ο κ. Τσίπρας απελπισμένος από την αποτυχία της αντιπολιτευτικής του τακτικής μόνο και προσπαθώντας να κάνει ένα σόου με πυροτεχνήματα και «τσιτάτα» της περιόδου 2012-2014, εργαλειοποιεί ένα νομοθέτημα που, σαφέστατα, προστατεύει και ελαφρύνει τους υπερχρεωμένους συμπολίτες μας, προβλέποντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα 240 δόσεων για όσους χρωστούν. Για πρώτη φορά όσοι πτωχεύουν θα σταματήσουν να χρωστούν μετά την πτώχευση και αυτή δεν θα «κυνηγά» ούτε αυτούς, αλλά ούτε και τα παιδιά τους. Μάλιστα θα μπορούν μετά από ένα χρόνο να ξαναρχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και αυτό είναι η δεύτερη ευκαιρία”.
Ο κ. Χρυσομάλλης ανέφερε ότι “κατέθεσε ο κ. Τσίπρας πρόταση μομφής με αφορμή ένα νομοθετικό πόνημα, για το οποίο ούτε ο κ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ούτε η εισηγήτρια κ. Αχτσιόγλου άσκησαν κάποια ιδιαίτερη κριτική, ούτε καν ζήτησαν να αποσυρθεί! Εδώ ακόμα και η κ. Μαρίκα Φραγκάκη, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τοποθετημένη εκεί το 2017 από τον κ. Τσακαλώτο και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα καλύτερα για τον νέο Πτωχευτικό! Αλήθεια, αναρωτιέμαι, αυτή η δήλωση της κ. Φραγκάκη, που είναι και μέλος της Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε κάτω από τα ραντάρ της κ. Ζανέτ Τσίπρα; Διότι μην έχετε αυταπάτες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε εδώ σήμερα για να εξυπηρετήσουμε το καπρίτσιο της κ. Ζανέτ Τσίπρα έναντι του κ. Τσακαλώτου. Του το έγραψε κιόλας!”.
Παρατήρησε, ακόμα, ότι “ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να ανέβει στο βήμα της Βουλής και να πει ότι κατεδαφίζουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ότι εκτελούμε συμβόλαια υπέρ των τραπεζιτών και των funds. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που επί της κυβερνήσεώς του θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πραγματοποιώντας 26.000, επίτρεψε την πώληση «κόκκινων» δανείων στα funds, χωρίς μάλιστα το δικαίωμα προτίμησης του δανειολήπτη, όπως είχε γίνει στην Κύπρο και επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν 2.500.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και έπαψε η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ξέχασε ο κ. Τσίπρας όταν έστελνε τα ΜΑΤ στον πρώην σύντροφό του κ. Λαφαζάνη, που προσπαθούσε να εμποδίσει πλειστηριασμούς”.
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα και να στηρίξει τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις βελτίωσης. Ο ίδιος δε από του βήματος της Βουλής ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης να ανασταλούν με νομοθετική διάταξη οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την έναρξη λειτουργίας του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων.