Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 09:41

Ο Πετράκος ζητεί παύση λειτουργίας πυρηνελαιουργείων μέχρι να τηρηθούν όλες οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές

Γράφτηκε από την
Ο Πετράκος ζητεί παύση λειτουργίας πυρηνελαιουργείων μέχρι να τηρηθούν όλες οι περιβαλλοντικές προδιαγραφές

Για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και ιδιαίτερα αυτά που προκαλούνται από τα πυρηνελαιουργεία της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος σε επίσκεψή του σε Σκάλα, Οιχαλία και Σιάμου.

 

Μαζί με τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Κώστα Ζαφειράκη και Δημήτρη Λεβέντη, συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Οπως ανακοινώθηκε, ιδιαίτερα στη Σκάλα ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και τους κατοίκους για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υγεία τους και στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη και την χωρίς τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της περιοχής. Ο Θαν. Πετράκος σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ελληνική Βουλή και στην Ευρωβουλή θα στηρίξει όλες τις ενέργειες των κατοίκων, για να υπάρξει προσωρινή παύση λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και η επαναλειτουργία τους να γίνει μόνο εφόσον τηρήσουν όλες τις προϋποθέσεις τις οποίες θέτει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων». Επεσήμανε πως η ενέργεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να μην απαντήσει στο αίτημα του δήμου για παύση της λειτουργίας της "Οικοενέργειας Α.Ε." αποτελεί παράβαση καθήκοντος και απαράδεκτη πολιτικά πράξη απαξίωσης των πολιτών της περιοχής που υπέβαλαν το αίτημα. 

Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα ερώτηση στη Βουλή και θα ζητήσει να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αν και κατά πόσον οι 18 περιβαλλοντικοί όροι, με βάση τους οποίους εκδόθηκε εκ των υστέρων και κατά παράβαση των νόμων η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έχουν τηρηθεί. Επίσης, παρατήρησε ότι θα ζητήσει ευθύνες για τα προηγούμενα 11 χρόνια που λειτουργούσε η επιχείρηση χωρίς περιβαλλοντικούς όρους. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER