Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 06:53

Ομιλία Γεωργιάδη στην Καλαμάτα: «Η Ελλάδα με τον Σαμαρά θα ξεπεράσει την κρίση»

Γράφτηκε από την
Ομιλία Γεωργιάδη στην Καλαμάτα: «Η Ελλάδα με τον Σαμαρά θα ξεπεράσει την κρίση»

Καμιά αμφιβολία δεν άφησαν οι ομιλητές στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της ΝΔ, για το ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα μπει σύντομα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ολοι οι ομιλητές, και κυρίως ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης βουλευτής Αδωνις Γεωργιάδης, έπλεξαν το εγκώμιο του Μεσσήνιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μιλώντας με κολακευτικά λόγια αναφορικά με τις προσπάθειες του για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Ο κ. Γεωργιάδης είπε μάλιστα πως η πρωθυπουργία Σαμαρά θα αποτελέσει παράδειγμα για τους ιστορικούς του μέλλοντος, και όταν θα θέλουν να αναφερθούν σε αντίστοιχες κρίσιμες περιόδους θα λένε: «Θα πρέπει να βρούμε πάλι έναν Μεσσήνιο να μας σώσει!».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε για τη βιωσιμότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, και στον απολογισμό που έκανε για τους 8 μήνες διακυβέρνησής της τόνισε πως ο Αντώνης Σαμαράς τόλμησε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που από το φθινόπωρο θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην αγάπη του πρωθυπουργού για τη Μεσσηνία και σημείωσε πως ο νομός έχει ωφεληθεί ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς, από τα μεγάλα οδικά έργα που συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για πολιτική μικροψυχία γιατί -όπως είπε- δεν αναγνωρίζει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως η χώρα σώθηκε από την χρεοκοπία, κόντρα στις προβλέψεις των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων. Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του μάλιστα, κατάφερε να ξεσηκώσει τους παρευρισκομένους, είτε σχολιάζοντας με ειρωνεία τα ταξίδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Αργεντινή, Γερμανία και Ουάσιγκτον, είτε μιλώντας με υπερηφάνεια για τον πατριωτισμό των δεξιών. «Για εμάς τους δεξιούς η πατρίδα είναι υπεράνω όλων - στις κρίσιμες στιγμές εμείς οι δεξιοί κρατήσαμε όρθια την πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Γεωργιάδης και στο ότι ο  πρωθυπουργός κατάφερε για τη νέα προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξασφαλίσει για τη χώρα 18 δισ. ευρώ. Με θερμότατα λόγια μίλησε ακόμη για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, τονίζοντας πως, μέσα από τις τελευταίες συλλήψεις στο χώρο της τρομοκρατίας αλλά και με τις επιχειρήσεις "Ξένιος Ζευς", κατάφερε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής στράφηκε και προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ζητώντας του να επιβεβαιώσει τις διαδικασίες που προώθησε ο ίδιος ως υφυπουργός Ναυτιλίας, για τη δημιουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας και Πύλου.

Την πίτα της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της ΝΔ ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στο βήμα ανέβηκαν και μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Κώστας Παπαδάκης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Περικλής Μαντάς, ο γραμματέας Οργανωτικού Κωνσταντίνος Ζωντανός, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μίλτος Χρυσομάλλης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Οιχαλίας Ελένη Αλειφέρη και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Σωτήρης Παναγιωτόπουλος (ο επικεφαλής Δημήτρης Δράκος ήταν άρρωστος με ίωση).

Το "παρών" έδωσαν ακόμη ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, οι δήμαρχοι Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης και  Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, φίλοι και στελέχη του κόμματος. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των γαλάζιων δημάρχων Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα.

 

 


NEWSLETTER