Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 09:18

Οι βουλευτές ζητούν να παραμείνει η Λογοθεραπεία

Οι βουλευτές ζητούν να παραμείνει η Λογοθεραπεία

Να παραμείνει το Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας θέλουν οι βουλευτές της Μεσσηνίας, σύμφωνα και με χθεσινές δηλώσεις τους στην "Ε".

Ακόμα και οι βουλευτές της Ν.Δ. διαφωνούν με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου και την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να το μετακινήσει στην Πάτρα. Μάλιστα Δ. Σαμπαζιώτης, που είχε τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι τελικά θα παραμείνει το συγκεκριμένο τμήμα στο ΤΕΙ, μίλησε για αλλαγή στάσης του υπουργού και δήλωσε πως ο ίδιος παλεύει να επαναφέρει τον κ. Αρβανιτόπουλο στην αρχική του θέση.
Ο Θαν. Πετράκος, που παρακολούθησε τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παίρνοντας και το λόγο -παρόλο που δεν είναι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής-, μας ενημέρωσε ότι ο υπουργός είπε πως το νομοσχέδιο δε θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά θα περάσει με Προεδρικό Διάταγμα.
Ο Γ. Λαμπρόπουλος παρατήρησε μεταξύ άλλων πως υπάρχει χρόνος για να επανεξεταστεί το θέμα από το υπουργείο.
Πιο αναλυτικά, για το θέμα του Τμήματος Λογοθεραπείας οι Μεσσήνιοι βουλευτές δήλωσαν στην "Ε" τα εξής:

Γιάννης Λαμπρόπουλος
"Η αλήθεια είναι ότι πανεπιστήμια και ΤΕΙ είχαν απλωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις και όλους τους νομούς της χώρας. Αυτό δημιούργησε μεγάλα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. Επρεπε λοιπόν να γίνει κάποιο συμμάζεμα. Ωστόσο, το Τμήμα Λογοθεραπείας της Καλαμάτας πιστεύω πως δεν έπρεπε να μετακινηθεί και νομίζω ότι υπάρχει χρόνος για να επανεξεταστεί από το υπουργείο".

Δημήτρης Σαμπαζιώτης
"Παλεύουμε ν’ αλλάξει η απόφαση για το Τμήμα Λογοθεραπείας. Το θέμα δεν έχει λήξει. Θα λήξει όταν έρθει στην ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Αρβανιτόπουλος δείχνει να αλλάζει στάση. Παλεύουμε να επανέλθει στην αρχική του θέση, σύμφωνα με την οποία το Τμήμα Λογοθεραπείας ήταν να συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν έχει μέλη ΔΕΠ το τμήμα και οι συμβάσεις απαγορεύονται από την τρόικα. Παλεύουμε ν’ αλλάξει η απόφαση".

Θανάσης Πετράκος
"Δυστυχώς το σχέδιο "Αθηνά" δε θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής. Οπως είπε ο υπουργός στην επιτροπή, η μοναδική συζήτηση είναι εδώ στην επιτροπή και θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Απορρίπτουμε συνολικά το σχέδιο "Αθηνά". Διότι Αθηνά σημαίνει σοφία, ενώ αυτό έπρεπε να είχε το όνομα... Προκρούστης. Θα υποστηρίξουμε να παραμείνει το Τμήμα Λογοθεραπείας και να δημιουργηθεί Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, με τη Λογοθεραπεία και δεύτερο τμήμα τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Υποστηρίζουμε ότι το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να παραμείνει αυτοτελές και να αναβαθμιστεί σε Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αυτό ζητάει με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καλή οργάνωση στη διεκδίκηση".


• Για το θέμα αυτό αναζητήσαμε στο τηλέφωνο και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, όμως δεν απάντησε στις κλήσεις μας οπότε δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του.