Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 18:26

Μήνυμα Νάντιας Γιαννακοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από την
Μήνυμα Νάντιας Γιαννακοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


“Σήμερα προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για καθαρές μορφές ενέργειας και πράσινες τεχνολογίες.

Η χώρα μας οφείλει να συμμετάσχει ενεργά σ’ αυτή τη μετάβαση” επισημαίνει η βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον.
Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “σήμερα, παντού στον κόσμο, καταστρέφουμε το περιβάλλον με ρυθμό πρωτόγνωρα ταχύ στην ανθρώπινη ιστορία. Η ανεξέλεγκτη αποψίλωση των δασών, η καταστροφή των οικοτόπων, η εντατική γεωργία, το εμπόριο των άγριων ζώων, υποβαθμίζουν το περιβάλλον και διευκολύνουν επικίνδυνα την εμφάνιση και εξάπλωση επιδημιών”.
Παρατηρεί πως “τώρα είναι η στιγμή της δράσης, του παγκόσμιου συντονισμού, των μεγάλων παρεμβάσεων. Σήμερα είναι πιο επιτακτικό παρά ποτέ να δράσουμε αποφασιστικά, να αλλάξουμε αντιλήψεις και πορεία, να μεταβάλλουμε ριζικά το παραγωγικό μοντέλο, τις καταναλωτικές μας συνήθειες” – και σημειώνει την ανάγκη για νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας μας και διεθνή συνεργασία:
“Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που να συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία του ιδιαίτερα πλούσιου οικοσυστήματός της και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει ότι η προστασία του περιβάλλοντος έχει ως αναγκαία προϋπόθεση τη βιώσιμη ανάπτυξη. Την ανάπτυξη, δηλαδή, που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενιάς χωρίς να διακινδυνεύει τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες. Το περιβάλλον, η οικονομία και η κοινωνική συνοχή είναι αναγκαίο να συνυπάρξουν μέσα από τις αναγκαίες σταθμίσεις, με θεμέλιο την αυτονόητη παραδοχή ότι το περιβάλλον είναι αναλώσιμο. Πρέπει, όμως, να γίνει κοινή συνείδηση ότι η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι ο μοναδικός τρόπος που διαθέτει η ανθρωπότητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αποφυγή της οικολογικής καταστροφής”.


NEWSLETTER