Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 08:32

Προαναγγελία από Χρυσομάλλη για το φυσικό αέριο σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

«Σήμερα σπάει η ενεργειακή απομόνωση της Πελοποννήσου και γίνεται η αρχή με το δίκτυο φυσικού αερίου στην Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και την Κόρινθο. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένουμε την αδειοδότηση της εταιρείας Hengas από τη ΡΑΕ για την ανάπτυξη δικτύων διανομής στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, γεγονός που μας επιτρέπει να ελπίζουμε πως πολύ σύντομα και η Μεσσηνία θα αποκτήσει φυσικό αέριο για οικιακή και επαγγελματική χρήση, με καθόλου ή ελάχιστο κόστος σύνδεσης για τους συμπολίτες μας».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδιασμού και του επενδυτικού πλάνου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο από την εταιρεία Hengas.

Ο κ. Χρυσομάλλης ζήτησε να επιδοτηθεί η σύνδεση και ο εξοπλισμός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο πράγμα που έχει σημασία για τον πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξασφάλιση του δικαιώματός του να έχει πρόσβαση στο φυσικό αέριο και αυτό πρέπει να αποτελεί τον μοναδικό σκοπό του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας, είτε σε αυτοδιοικητικό είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής».