Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 17:10

Χαρίτσης στη Βουλή: “Ξεπερασμένο από την εποχή το εργασιακό νομοσχέδιο”

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης στη Βουλή: “Ξεπερασμένο από την εποχή το εργασιακό νομοσχέδιο”

“Ξεπερασμένο από την εποχή και καταστροφικό στο περιεχόμενό του” χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Εκανε λόγο για “αποθρασυμένη εκδοχή της εσωτερικής υποτίμησης μέσω της διάλυσης της εργασίας, που εφάρμοσε η Ν.Δ. πριν μια δεκαετία και είχε ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη του παραγωγικού ιστού της χώρας από 500.000 νέους ανθρώπους με πτυχία και προσόντα”.

«Επεσήμανε ότι “η επιτάχυνση της ανάπτυξης δεν έρχεται από το ξεθεμελίωμα των ρυθμίσεων στην οικονομία, αλλά από την ισχυροποίησή τους” και σημείωσε πως “η εξατομίκευση της σχέσης εργαζομένου - εργοδότη και η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών με τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή είναι οι πιο κρίσιμες, ιδεολογικά φορτισμένες παρεμβάσεις του νομοσχεδίου”. 

Ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι “εμείς θεωρούμε την εργασία κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης” κι έκανε λόγο για “μείωση του χρόνου εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού”. Ακόμα, χαρακτήρισε “οργουελικού τύπου” την επικοινωνιακή προσπάθεια από τη μεριά της κυβέρνησης για να παρουσιαστεί το μαύρο του νομοσχεδίου ως άσπρο και τόνισε πως “υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής ρύθμισης στην τηλεργασία, στην εργολαβική εργασία, στις ευέλικτες μορφές  απασχόλησης, στους εργαζόμενους σε τεχνολογικές πλατφόρμες”.

Τέλος, σημείωσε ότι “τη στιγμή που ο πλανήτης αναζητεί μια προοδευτική απάντηση στο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια Ελλάδα με συμπιεσμένους μισθούς, διαλυμένα ωράρια, δίχως μηχανισμούς προστασίας και εργασιακά δικαιώματα. Μια Ελλάδα που θα έχει τον ρόλο της ειδικής οικονομικής ζώνης στον νέο διεθνή καταμερισμό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER