Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 10:19

Κοντοζαμάνης σε Χρυσομάλλη: Προσλήψεις στα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ στην Κορώνη

Γράφτηκε από την
Κοντοζαμάνης σε Χρυσομάλλη: Προσλήψεις στα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ στην Κορώνη

 

 

Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διψήφιου αριθμού θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για τις νοσοκομειακές μονάδες της Μεσσηνίας.

Τα παραπάνω σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στον Μεσσήνιο βουλευτή της Ν.Δ. Μίλτο Χρυσομάλλη, κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας των δύο ανδρών.

Επιπλέον, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της οργάνωσης σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, ένα αίτημα που ο Μίλτος Χρυσομάλλης είχε θέσει από τον Μάιο στον υπουργό και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και εκείνοι με τη σειρά τους είχαν συμφωνήσει στην υλοποίησή του. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες για τη στελέχωση του ασθενοφόρου, το οποίο έχει ήδη εξασφαλισθεί με τα απαραίτητα πληρώματα. Επιπλέον, προχωρούν και οι σχετικές διαδικασίες για τη στελέχωση με οδηγό του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Χώρας.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε: “Είχαμε ακόμα μια παραγωγική συνάντηση με τον φίλο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τα υγειονομικά ζητήματα της Μεσσηνίας. Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις νοσοκομειακές μονάδες της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας με νέο μόνιμο ιατρικό προσωπικό απαραίτητων ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, όπως είχα ζητήσει από τον υπουργό, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και σύντομα θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Συνεχίζουμε χωρίς παύση την προσπάθεια της ενίσχυσης των υποδομών της Μεσσηνίας και της επίλυσης όλων εκείνων των προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας”.


NEWSLETTER