Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 22:42

Μαντάς σε Υπερταμείο για αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Μαντάς σε Υπερταμείο για αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Τα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" μετά την επιλογή των συμβούλων για την αξιοποίησή του, συζήτησαν σήμερα ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) Γρηγόρης Δημητριάδης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Στέφανος Γιουρέλης και στελέχη του Υπερταμείου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο προγραμματισμός προχωράει πλέον στο επόμενο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει 3 κύριες φάσεις: Αρχικά ο τεχνικός σύμβουλος προετοιμάζει τη διαγωνιστική διαδικασία, πραγματοποιώντας λεπτομερή ανάλυση των αναγκών που υφίστανται για αναβάθμιση τόσο των υποδομών, όσο και του εξοπλισμού. Στη δεύτερη φάση καταρτίζεται το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του αεροδρομίου, στο οποίο καταγράφεται αναλυτικά η κοστολόγηση όλων των παρεμβάσεων που εντοπίστηκαν στην προηγούμενη φάση και περιγράφονται όλες οι ενέργειες αναβάθμισης που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Τέλος στην τρίτη φάση, ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης, πραγματοποιείται δημοσιοποίησή τους και ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για την παραχώρηση του αεροδρομίου.

Όπως ενημέρωσε τον κ. Μαντά ο κ. Δημητριάδης, ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά και δεν εντοπίζονται ιδιαίτερες καθυστερήσεις μέχρι σήμερα, ενώ οι μέχρι τώρα ενέργειες ακολουθούν πιστά το χρονοδιάγραμμα του έργου, όπως είχε τεθεί και σε προηγούμενη συνάντησή τους τον περασμένο Μάρτιο. Επόμενος στόχος για το έργο είναι μέσα στους ερχόμενους έξι μήνες να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες από την πλευρά του τεχνικού συμβούλου και να έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο και τα στελέχη του Υπερταμείου για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχαν, σημειώνοντας την ιδιαίτερα καλή πορεία του αεροδρομίου φέτος το καλοκαίρι, γεγονός που σημαίνει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα σημείωσε ότι παρά την πανδημία, οι αναπτυξιακές προοπτικές του αεροδρομίου παραμένουν ακόμα μεγάλες, όπως μεγάλα αναμένονται να είναι και τα οφέλη από την αναβάθμιση για την τοπική κοινωνία και οικονομία.


NEWSLETTER