Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 21:43

Μαντάς κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ανάπτυξη

Γράφτηκε από την

 

Την υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δήθεν νοιάζεται για την ανάπτυξη, κατήγγειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε ομιλία που πραγματοποίησε στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις στρατηγικές επενδύσεις και τις εταιρείες-τεχνοβλαστούς.

Ο κ. Μαντάς είπε πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που «επί 4,5 χρόνια στοχοποίησε την επιχειρηματικότητα και δεν έχει να επιδείξει ούτε μία εμβληματική στρατηγική επένδυση», ενώ αντίθετα «φορολόγησε τους πάντες και τα πάντα, το Ίντερνετ, το τηλέφωνο, την τηλεόραση, το κρασί και τον καφέ και δημιούργησε ένα τοξικό επιχειρηματικό περιβάλλον, που ήταν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λογικό και συνετό επενδυτή».

Τέλος ο κ. Μαντάς πραγματοποίησε ειδική αναφορά στην επένδυση της Costa Navarino, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλης και αξιοσημείωτης επένδυσης, «η οποία λειτουργεί σε αρμονία με το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία βρίσκεται», τονίζοντας επίσης ότι αυτή είναι η προσέγγιση που κάθε μεγάλη επένδυση πρέπει να ακολουθεί, ενώ «αποτελεί χρέος μας να παραδώσουμε μια δυνατή και σύγχρονη Ελλάδα που εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις της και αξιοποιεί τις πραγματικές αναπτυξιακές της δυνατότητες».