Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 14:30

Επίσκεψη Μαντά στον Καραμανλή: Αναμονή μελετών για Καλό Νερό -Τσακώνα

Επίσκεψη Μαντά στον Καραμανλή: Αναμονή μελετών για Καλό Νερό -Τσακώνα

Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ωρίμανση όλων των μελετών που αφορούν στο Καλό Νερό -Τσακώνα και στη συνέχεια το υπουργείο προγραμματίζει να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανένταξη του έργου στην Ολυμπία Οδό.

Αυτό είπε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον βουλευτή Περικλή Μαντά κατά τη διάρκεια συνάντησής τους για τους δρόμους της Μεσσηνίας. Για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος- Μεθώνη ο κ. Καραμανλής επανέλαβε το γνωστό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται ανάδοχος μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και στη συνέχεια κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

Όσον αφορά στον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε στον κ. Μαντά ότι αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους οι δεσμευτικές προσφορές από τις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες για την πραγματοποίησή του. Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανακήρυξη αναδόχου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και έπειτα κύρωση της σχετικής σύμβασης από την ελληνική Βουλή.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ

«Ο κόσμος λέει “δόξα τω Θεώ” και “ευτυχώς” που η υγειονομική κρίση δεν έτυχε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως και η κρίση στον Έβρο, αλλά και αυτή στο Αιγαίο με την Τουρκία. Γιατί πραγματικά κανείς δεν νιώθει σίγουρος για το πού θα βρισκόταν η χώρα μας σήμερα». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Περικλής Μαντάς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα Αρχή Προμηθειών στην Υγεία.