Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 13:34

Αναφορά Ζαχαριά για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροπαίων

Γράφτηκε από την

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή των Ελλήνων επιστολή του Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία περιγράφονται τα προβλήματα πυροφύλαξης και πυρόσβεσης στη δυσπρόσιτη περιοχή του Δήμου Γορτυνίας.

 

Το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Τροπαίων λειτουργεί μόνο την αντιπυρική περίοδο και καλύπτει περιοχές μεγάλου δασικού πλούτου (περιοχές Θέλπουσας και Ηραίας) με δυσπρόσιτο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και τμήματα των ποταμών Αλφειού, Ερύμανθου και Λάδωνα.

Στο κλιμάκιο υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος ανθυποπυραγός και οκτώ πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που μετακινούνται τη χειμερινή περίοδο για υπηρεσία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης. Επειδή η απόσταση Μεγαλόπολη – Τρόπαια είναι μεγάλη και το οδικό δίκτυο προβληματικό, τα πυροσβεστικά οχήματα χρειάζονται περίπου δυόμιση ώρες να προσεγγίσουν την περιοχή Τροπαίων σε περίπτωση ανάγκης.

Είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροπαίων όλη τη διάρκεια του έτους και η στελέχωσή του και με μόνιμο προσωπικό για να είναι άμεσες και αποτελεσματικές οι δράσεις πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας.

 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας