Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 14:00

Χρυσομάλλης στη Βουλή για Ναυπηγεία Ελευσίνας

Χρυσομάλλης στη Βουλή για Ναυπηγεία Ελευσίνας

“Για τη Ν.Δ. τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεν είναι πεδίο ιδεολογικής γυμναστικής ή φαντασιώσεων κρατικοποιήσεων”, επεσήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Σημείωσε πως “είναι ένα απολύτως απαραίτητο γρανάζι στην εθνική οικονομία και την άμυνα με ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, το οποίο δυστυχώς υπολειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θέλουμε να το βάλουμε μπρος, κλείνοντας τον κύκλο εργασιακής ομηρίας εκατοντάδων οικογενειών και των καθυστερήσεων στην παράδοση κρίσιμων μονάδων επιφανείας για το Πολεμικό Ναυτικό”.

Όπως ανέφερε ο μεσσήνιος βουλευτής, “το σχέδιο εξυγίανσης διαθέτει ένα δοκιμασμένο επενδυτή, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κρατική αμερικανική αναπτυξιακή τράπεζα - ένα πραγματικό επίτευγμα που οφείλεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης - ένα επιχειρηματικό σχέδιο που εγγυάται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, τα οφειλόμενα απέναντι στο Πολεμικό Ναυτικό, στον ΕΦΚΑ και το Δημόσιο και παράλληλα εξασφαλίζει βιώσιμο κατασκευαστικό και επισκευαστικό έργο για τα Ναυπηγεία, χωρίς την υποχρεωτική εμπλοκή του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά αντίθετα με τη συμμετοχή του ιταλικού ναυπηγικού κολοσσού της Fincantieri. “Όλο αυτό το σχέδιο έχει τεθεί εις γνώση των εργαζομένων των Ναυπηγείων, έχει αξιολογηθεί και έχει γίνει ανεπιφύλακτα δεκτό από όλους στη γενική τους συνέλευση, με ποσοστό αποδοχής που ξεπερνάει το 99%. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα!”, παρατήρησε σχετικά.
Επικρίνοντας την αντιπολίτευση για την αντιμετώπισή της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “μάλλον θα έλεγα ότι είναι ένα κόμπλεξ, επειδή φέρνουμε εμείς τη λύση, μια λύση που την είχατε ξεκινήσει όμως και εσείς και από κόμπλεξ δεν θέλετε να τη στηρίξετε. Απέναντι σε ένα σχέδιο που έχει γίνει ανεπιφύλακτα δεκτό από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ακούστηκαν επιχειρήματα που ζητούσαν να εξεταστεί από τη Βουλή το επιχειρηματικό σχέδιο και η ίδια η συμφωνία εξυγίανσης. Προφανώς, ή δεν έχετε καταλάβει τι συζητούμε σήμερα ή η έννοια των αντιρρήσεών σας προέρχεται από την ανάγκη να κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!”.