Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 20:48

Μαντάς σε Γεωργαντά για εργάτες γης

Γράφτηκε από την
Μαντάς σε Γεωργαντά για εργάτες γης

 

Για την έλλειψης εργατών γης και την απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη μετάκλησή τους από άλλες χώρες, επικοινώνησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Ο κ. Μαντάς ανέλυσε διεξοδικά στον υπουργό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες της Μεσσηνίας τους τελευταίους μήνες με την έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονούνται ενόψει της ερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου. Ως άμεσο μέτρο ο κ. Μαντάς ζήτησε να πραγματοποιηθεί άρση του περιορισμού μετάκλησης ενός εργάτη για κάθε 40 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, όπως ακριβώς είχε πραγματοποιηθεί και για την ελαιοκομική περίοδο 2020-2021 λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργαντάς αφού μελέτησε το ζήτημα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση ώστε να αρθεί ο συγκεκριμένος περιορισμός. Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι πρόκειται να μεριμνήσει για την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 16 του Ν.4783/2021 αναφορικά με την αντιστοίχιση στρεμμάτων καλλιεργήσιμης έκτασης και αριθμού εργατών που μπορούν να προσκληθούν.


NEWSLETTER