Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 16:00

Ο Χαρίτσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για την προστασία της πρώτης κατοικίας

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη που νομοθέτησε την πλήρη απώλεια της προστασίας πρώτης κατοικίας. Χωρίς προστασία και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους οδηγούμαστε σε κοινωνική καταστροφή”, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84”.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η κατάσταση στην χώρα μας είναι πιο δύσκολη από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη” και παρατήρησε: “Έχουμε την υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη των 27, σύμφωνα με την Eurostat, και παράλληλα τη 2η χαμηλότερη αγοραστική δύναμη, μετά τη Βουλγαρία. Από 1η Οκτωβρίου η κυβέρνηση πήρε πίσω την επιδότηση των 15 λεπτών για το πετρέλαιο κίνησης με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας”.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι “το καλάθι του νοικοκυριού δεν λύνει κάποιο πρόβλημα. Αντίθετα, μετακυλίει το κόστος σε άλλα προϊόντα και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των προμηθευτών και των πιο μικρών επιχειρήσεων”.

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως “θα έπρεπε να έχει γίνει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως έχουν κάνει πολλές χώρες της Ευρώπης, ώστε και να δοθεί μια ανάσα στους καταναλωτές, την μικρομεσαία επιχείρηση”.

Καταλήγοντας, αφού επεσήμανε ότι “εν μέσω μνημονίων καταφέραμε να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία των πιο ευάλωτων”, τόνισε: “Σήμερα, εκτός μνημονίων και με μια κρίση που απειλεί τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η πρώτη που έχει νομοθετήσει την πλήρη απώλεια της προστασίας. Πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας και να προχωρήσουμε σε αποφασιστική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε από την πανδημία και μετά”.


NEWSLETTER