Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 18:49

Ομιλία Λαμπρόπουλου για τον προϋπολογισμό: “Να μην χαθούν αυτά που καταφέραμε”

Γράφτηκε από την
Ομιλία Λαμπρόπουλου για τον προϋπολογισμό: “Να μην χαθούν αυτά που καταφέραμε”

«Τριάμισι χρόνια η χώρα εμπνέει εμπιστοσύνη και σταθερότητα στην οικονομία, στις διεθνείς σχέσεις και υποχρεώσεις, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά που με κόπο και πολλή προσπάθεια καταφέραμε δεν πρέπει να τα χάσουμε» δήλωσε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος στην ομιλία τουστη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Λαμπρόπουλου: «Συμπληρώνονται τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη θητεία μας αυτή κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτες, πρωτοφανείς και δύσκολες καταστάσεις, τόσες όσες καμία ποτέ κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά.
Λίγους μήνες αφότου αναλάβαμε, ξέσπασε η φοβερή πανδημία. Αντέξαμε, μείναμε όρθιοι και οργανώσαμε κατά τρόπο άψογο το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Αναρωτιέμαι, τι θα γινόταν αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ασυναρτησίες που ακούγαμε καθημερινά από πολλά στελέχη του; Η Κυβέρνηση στήριξε το σύστημα υγείας. Διέθεσε περίπου 50 δις ευρώ και κράτησε όρθια την οικονομία μας, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες, τα ευάλωτα νοικοκυριά, την εργασία, τους αγρότες μας.
Την ίδια χρονική περίοδο αποκρούσαμε με επιτυχία την οργανωμένη από την Τουρκία έφοδο των παράνομων μεταναστών στον Έβρο. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσε γιατί δεν αφήναμε ελεύθερα τα σύνορα για να μπουν όλοι μέσα.
Το καλοκαίρι του 2020 με αποφασιστικότητα αντιμετωπίσαμε επίσης επιτυχώς τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έπρεπε άμεσα να ενισχυθούν. Εμείς δεν είμαστε της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε να ρισκάρουμε με την Τουρκία. Ξεκινήσαμε μια τεράστια προσπάθεια ενίσχυσης και ανασυγκρότησης με προμήθειες ανταλλακτικών και σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Παράλληλα υπογράψαμε στρατιωτικές συμφωνίες και συμμαχίες με ισχυρές χώρες, όπως τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα.
Αυτές τις συμφωνίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις ψήφισε στη Βουλή σε μια περίοδο μάλιστα που οι Τούρκοι ασύστολα απειλούν ότι θα έρθουν νύχτα. Πρόσφατα ο κ. Τσίπρας είπε στον Γάλλο πρέσβη ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη στρατιωτική συμφωνία με τη Γαλλία. Είναι αυτά εθνικά ωφέλιμα και χρήσιμα; Η Τουρκία εξοργίζεται για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά δυστυχώς εδώ αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αγορές που κάνουμε.
Διεθνοποιήσαμε την επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε σημειώσει τέτοια διπλωματική επιτυχία και δεν είχε τέτοια κατανόηση και στήριξη στις εθνικές της θέσεις. Ισχυροποιήσουμε και αναβαθμίσαμε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Η Ελλάδα απέκτησε κύρος και σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλείται, μιλάει και χειροκροτείται στη Γερουσία από όλους τους Βουλευτές και Γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο πόλεμος έφερε και μεγάλη ενεργειακή κρίση σε όλο τον κόσμο. Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν και εξαντλούμε τα οικονομικά περιθώρια της χώρας μας για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας και του πληθωρισμού. Η Κυβέρνηση έχει διαθέσει μέχρι τώρα περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των ευάλωτων νοικοκυριών και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για όσο χρόνο ακόμα χρειαστεί.
Παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα αναμένεται να αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου το 2022 και τριπλάσιο το 2023. Οι επενδύσεις την τριετία αυξήθηκαν θεαματικά. Η ανεργία παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις μειώθηκε περισσότερο από πέντε μονάδες. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σήμερα βρίσκεται μία μονάδα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και χαμηλότερα από χώρες, όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία.
Μειώσαμε τη φορολογία, τις εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ. Καταργούμε την Εισφορά Αλληλεγγύης, αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό, τους μισθούς στο δημόσιο και τις συντάξεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα μας σημείωσε πραγματική επανάσταση. Το 2018 οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Ελληνικό Δημόσιο ήταν μόλις 8,8 εκατομμύρια. Το 2022 θα προσεγγίσουν το 1 δισεκατομμύριο οι συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, δηλαδή όσες ψηφιακές συναλλαγές έγιναν το 2018 σήμερα γίνονται σε περίπου τέσσερις ημέρες. Ο πολίτης πλέον δεν χρειάζεται να τρέχει σε γκισέ δημοσίων υπηρεσιών.
Τριάμισι χρόνια η χώρα εμπνέει εμπιστοσύνη και σταθερότητα στην οικονομία, στις διεθνείς σχέσεις και υποχρεώσεις, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά που με κόπο και πολλή προσπάθεια καταφέραμε δεν πρέπει να τα χάσουμε. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μόνο μπροστά, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάπτυξη. Τυχόν πισωγύρισμα θα ήταν καταστροφικό. Η Ελλάδα τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, για να μπορεί άμεσα και υπεύθυνα να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες και επικίνδυνες προκλήσεις.
Οι κραυγές, η οξύτητα, ο ακραίος πολιτικός λόγος, ο διχασμός δεν περνάνε σήμερα. Οι κ. κ. Τσίπρας και Καμμένος υποσχέθηκαν, κυβέρνησαν πέντε χρόνια, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Οι πολίτες δεν διανοούνται να ξανάρθουν στην εξουσία. Το δείχνουν άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις. Τα ψέματά τους πλέον δεν γίνονται πιστευτά.
Σήμερα η χώρα μας απειλείται ευθέως με πόλεμο. Η τουρκική ηγεσία ζήλεψε τον Βορειοκορεάτη κόκκινο δικτάτορα. Αν το αποφασίσουν, εμείς θα πράξουμε αυτό που η ιστορία μάς προστάζει. Οι προσεχείς εκλογές δεν πρέπει να μας διχάσουν γιατί τους διχασμούς τους πληρώσαμε με καταστροφές και εθνικούς ακρωτηριασμούς. Αν κάποιες στιγμές δυσανασχετούμε από μικρά και ασήμαντα, όταν φτάσουμε μπροστά στην κάλπη θα πρέπει να σκεφτούμε τα μεγάλα, τα σημαντικά, τα εθνικά, αυτά που αποφύγαμε, αυτά που δεν πρέπει να ζήσουμε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απρόβλεπτοι. Η ώρα του λαού πλησιάζει. Στις ακόμα πιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκύψουν θα χρειαστούμε ενότητα και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».


NEWSLETTER