Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 16:00

Μηταράκης σε Λαμπρόπουλο για εργάτες γης

Γράφτηκε από την

Για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την εισδοχή ξένων εργατών γης, ενημέρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου με θέμα “Τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα”.

Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στις διατάξεις του ν. 4825/2021 (Α΄157), “με τις οποίες υιοθετήθηκαν ρυθμίσεις που αναμορφώνουν το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διέπει την εποχική εργασία με στόχο την ταχεία και ευέλικτη εισδοχή εργατών γης, τη διευκόλυνση των εργοδοτών, αλλά και την πλήρη τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας, όπως αυτές απορρέουν από την Οδηγία 2014/36/ΕΚ”.

Ενημέρωσε, επίσης, μεταξύ άλλων, για τις διατάξεις και ρυθμίσεις νόμων με γνώμονα τη διευκόλυνση της απασχόλησης πολιτών τρίτων στην αγροτική οικονομία, σύμφωνα με τις σχετικές ανάγκες των Ελλήνων παραγωγών και για περαιτέρω βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την προσωρινή απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.