Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 17:25

Χαρίτσης: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση

Χαρίτσης: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση

“Η ίδια η κοινωνία δηλώνει ότι χρειάζεται μια σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Open tv και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά.

“Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ως Νέα Αριστερά ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και για να γίνει αυτό πρέπει να διαμορφωθεί ένα μέτωπο των δυνάμεων της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων με σοβαρούς προγραμματικούς όρους”, δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: “Είναι ζήτημα κοινωνικής ανάγκης. Η ίδια η κοινωνία δηλώνει ότι χρειάζεται μια σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα”.

Παρατήρησε πως “αυτή τη στιγμή έχουμε τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που αφενός η μία κάνει πολιτική με όρους life style και τηλεοπτικού reality και η άλλη κάνει πολιτική ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Δεν μπορεί τη μία μέρα ο κ. Ανδρουλάκης -και σωστά- να πηγαίνει στον κ. Ράμμο και στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί ως θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών και την επόμενη μέρα να ανακοινώνει ως υποψήφιο τον κ. Ζαγοράκη. Έναν από τους 17 ευρωβουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο το αντι - ψήφισμα το οποίο έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στην Ελλάδα και ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας εδώ;”.

Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς διερωτήθηκε: “Είναι δυνατόν να ξαναγυρνάμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50; Έτσι θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βίας στα σχολεία, με τιμωρητική λογική και τις πενθήμερες αποβολές που προσπαθεί να επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας; Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη για το πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα βίας;”.

Για το θέμα των Τεμπών διερωτήθηκε: “Θα παρέμβει εισαγγελέας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τερεζάκη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος ουσιαστικά ομολογεί
ότι ήταν παραποιημένα τα ηχητικά σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών;”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “η κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο σήμερα, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, είναι δραματική. Το μείζον είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να κάνει η δικαιοσύνη την δουλειά της. Και για να γίνει αυτό πρέπει να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει τον κ. Καραμανλή στην δικαιοσύνη”.