Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 13:45

Αισιοδοξία Λαμπρόπουλου για Ναυτική Ακαδημία στην Μπούκα

Αισιοδοξία Λαμπρόπουλου για Ναυτική Ακαδημία στην Μπούκα

Την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα της Μεσσήνης με ΣΔΙΤ, συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τον διευθυντή Μονάδας (ΣΔΙΤ) Νίκο Σέργη ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε «Επισκέφθηκα τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τον Διευθυντή Μονάδας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νίκο Σέργη, με τους οποίους συζητήσαμε την ίδρυση της Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα της Μεσσήνης με ΣΔΙΤ.

Μετά την κατάθεση της πρότασης, πριν λίγες ημέρες, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, προς την Μονάδα ΣΔΙΤ για την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση Έργου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα ακολουθήσει αξιολόγηση από την Μονάδα ΣΔΙΤ, που θα γίνει σε σύντομο χρόνο και θα διαβιβαστεί η εισήγηση μαζί με τον φάκελο της πρότασης στην Διυπουργική Επιτροπή, στην οποία πρόεδρος είναι ο Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και μέλη οι υπουργοί Χρήστος Στυλιανίδης, Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Άκης Σκέρτσος. Η Διυπουργική αποφασίζει, για την ένταξη του έργου στον Νόμο των ΣΔΙΤ και κατόπιν η Αναθέτουσα Αρχή, που είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μπορεί να ξεκινήσει την Διαγωνιστική Διαδικασία.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση και με δεδομένη την πολιτική βούληση των Υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομίας, οι διαδικασίες προχωράνε πλέον με γρήγορους ρυθμούς.

Η προσπάθειά αυτή, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία μου, από τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από συνάντηση με τον τότε υπουργό Ναυτιλίας, και συνεχίζεται με την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αποτελεί ένα σημαντικότατο και υψηλής προτεραιότητας έργο για την Μεσσήνη, την Μεσσηνία αλλά και την Εμπορική Ναυτιλία, το οποίο εισέρχεται σε φάση υλοποίησης.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, τον διευθυντή της Μονάδας ΣΔΙΤ Νίκο Σέργη, τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον νυν Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γ.Γ. ΝαυτιλίαςΕυάγγελο Κυριαζόπουλο.»