Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 14:40

Λαμπρόπουλος σε Τσιάρα για αρδευτικά και ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Λαμπρόπουλος σε Τσιάρα για αρδευτικά και ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

 

Για τα αρδευτικά θέματα της Μεσσηνίας, την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την αύξηση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης, συζήτησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε για την προχθεσινή συνάντηση: «Σε συνάντηση που είχα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα συζητήσαμε:

  • Για την άμεση λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, των εγγειοβελτιωτικών υποδομών, των αντλιοστασίων στον Πάμισο ποταμό και των κρατικών γεωτρήσεων.

  • Την επίσπευση των διαδικασιών, για την αποπεράτωση και έναρξη των εργασιών αντίστοιχα σε Φιλιατρινό και Μηναγιώτικο Φράγμα.

  • Την άμεση συνεργασία Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμων για την επιλογή θέσεων και Προγραμματισμό φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών.

  • Για αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών.

  • Για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την προστασία της Ποικιλίας Καλαμών από Ελληνοποιήσεις και τον ανταγωνισμό τρίτων χωρών.

  • Για αύξηση του Προϋπολογισμού, που αφορά στα Σχέδια Βελτίωσης, καθότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το μέχρι τώρα προβλεπόμενο ποσό, είναι η πλέον αδικημένη μαζί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ευχαρίστησα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα για την καλή συνεργασία και τη βούλησή του, να επιλυθούν προβλήματα.