Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 13:45

Χαρίτσης: Μου άρεσε η τελετή έναρξης - Τόλμησαν να αποδομήσουν ακόμα και 'ιερά και όσια' του εθνικού τους αφηγήματος

Χαρίτσης: Μου άρεσε η τελετή έναρξης - Τόλμησαν να αποδομήσουν ακόμα και 'ιερά και όσια' του εθνικού τους αφηγήματος

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, την ακροδεξιά, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών, το κοινό άρθρο με τον Πέτρο Κόκκαλη για την κρίση του υπερτουρισμού, αναφέρεται ο Αλέξης Χαρίτσης στο κυριακάτικο σημείωμα του στο Facebook.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας, αναφέρει ότι του άρεσε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές «για την συμπεριληπτικότητα, την αντισυμβατικότητα, την τόλμη τους να αποδομήσουν ακόμα και τα 'ιερά και τα όσια' του εθνικού τους αφηγήματος». 

Σχολιάζει ότι «σύσσωμο το συντηρητικό και ακροδεξιό μπλοκ των social media έχει βγει και καταγγέλλει τον gender fluid χαρακτήρα της τελετής έναρξης» και πως «δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μάς γυρίσουν πίσω στο σκοτάδι».

Ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έχει ευτελίσει» το Κράτος Δικαίου: «Την εβδομάδα που πέρασε, στη δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ μάθαμε ότι καταστράφηκε το cd που φέρεται να περιείχε συνομιλίες του δολοφονημένου δημοσιογράφου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού και για μεγάλο διάστημα διευθυντή του γραφείου του. Μάλιστα, μας είπαν ότι το cd καταστράφηκε από ένα… συρραπτικό - εκτός όλων των άλλων, προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας». 

Αναφέρεται επίσης στην «αποκάλυψη του Inside Story, ότι ήταν ενιαίο το κέντρο των υποκλοπών. Τα ίδια πρόσωπα που παρακολουθούνταν παρανόμως με το Predator, παρακολουθούνταν 'νομίμως' από τον ΕΥΠ». Σχολιάζει ότι «δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη χώρα σε παιδική χαρά του παρακράτους και του εγκλήματος».