Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 18:56

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποδοκίμασαν τον Δημήτρη Κουκούτση

Γράφτηκε από την
Γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποδοκίμασαν τον Δημήτρη Κουκούτση

Έφαγε πόρτα" στη συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτσης. Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Αττικής (ΣΕΥΠ) είχε προσκαλέσει όλα τα κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής- με αποτέλεσμα η απρόσκλητη εμφάνιση του κ. Κουκούτση να προκαλέσει αντιδράσεις.

 

Επιχειρώντας να διαμαρτυρηθεί, ο κ. Κουκούτσης, εισέπραξε νέες αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωθέντες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί δεν μπορούν να δεχτούν την παρουσία του γιατί έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη να περιθάλπουν όλους τους αρρώστους χωρίς διάκριση και διαθέτουν το αίμα τους χωρίς διακρίσεις, είτε πρόκειται για Έλληνα είτε για μετανάστη και όχι όπως κάνει η Χρυσή Αυγή.

Στο εργασιακό πεδίο και αφού είχε αποχωρήσει ο βουλευτής της Χ.Α., οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ζητούν την άμεση απόσυρση του υπό κατάθεση Νομοσχεδίου, που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων. Τονίζουν ότι δεν είναι διατεθιμένοι να δεχτούν καμία διαταραχή των εργασιακών σχέσεων του Υγειονομικού Προσωπικού. Όχι στις διαθεσιμότητες – «αυτοαπολύσεις».

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους επ΄ αόριστον και ότι είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ότι ο σχεδιασμός για την Υγεία, που είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους, πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ελληνικού λαού και να μην υπόκειται στις επιταγές της Task Force”.

Πηγή: enet.gr

 




NEWSLETTER