Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 18:06

Ερώτηση Νικολόπουλου για τη Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Νικολόπουλου  για τη Μικρή Μαντίνεια

Τον κίνδυνο να χαθεί η θερινή σεζόν στη Μικρή Μαντίνεια επισημαίνει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρεται: 

“Οπως μας ενημέρωσε η συντονιστική επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος στη Μεσσηνία, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η σεζόν για τα μαγαζιά της Μικρής Μαντίνειας, οι υποδομές των οποίων επλήγησαν σοβαρά από τη θάλασσα, κατά τον περασμένο χειμώνα. Οι επαγγελματίες, αγανακτισμένοι, επισημαίνουν τη μεγάλη καθυστέρηση, που έχει σημειωθεί στις διαδικασίες αποκατάστασης/αποζημίωσής τους. Τις σχετικές ενέργειες για αποζημίωση όφειλε να έχουν προχωρήσει -παρά τις υποσχέσεις- η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι εξέδρες των καταστημάτων στην πλευρά της παραλίας έχουν γκρεμιστεί ή κάτω από αυτές υπάρχει κενό, ενώ η θάλασσα όχι μόνο «έφαγε» τα μαγαζιά, αλλά μείωσε σημαντικά την ακτή και ξέβρασε επικίνδυνα αντικείμενα. Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες, για να καταστούν τα μαγαζιά λειτουργικά και να μην χαθεί η σεζόν. Οι ζημιές είναι σημαντικές και οι κίνδυνοι μεγάλοι, καθώς, υπάρχουν πολλά σίδερα στον περιβάλλοντα χώρο τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ ακόμα και πελώρια δέντρα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η κοντινή θάλασσα «έφαγε» το χώμα όπου αυτά επικάθονται και οι ρίζες τους βρίσκονται στην επιφάνεια”. 


NEWSLETTER