Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 15:34

Κοζομπόλη: "Οχι" στη λιτότητα, στο φόβο και την υποταγή

Γράφτηκε από την

«Η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας, πιστή στην εντολή που πήρε στις εκλογές, διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές της χώρας για μια βιώσιμη συμφωνία. Χωρίς λιτότητα, με απομείωση του χρέους και με προοπτική ανάπτυξης.

Οι εταίροι - δανειστές, εκβιαστικά και υποκριτικά, οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο. Ζήτησαν να υπογράψουμε τη συνέχιση της λιτότητας με σκληρά και βάρβαρα μέτρα. Επειδή αρνηθήκαμε τον εκβιασμό και την υποταγή μάς εκδικούνται. Με τη συνδρομή του μνημονιακού εσωτερικού στρατοπέδου (κόμματα, καναλάρχες κ.ά.) επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Επιστρατεύοντας το φόβο και τη χρηματική ασφυξία της χώρας και των τραπεζών. Υποκρίνονται και "κόπτονται" δήθεν για τους συνταξιούχους, εκείνοι που θέλουν να τους πετσοκόψουν τις συντάξεις των 500 ευρώ. 

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, που αποφάσισε η Βουλή, είναι η πιο δημοκρατική απάντηση στα τελεσίγραφα. Γιατί ο κυρίαρχος λαός θα μιλήσει ο ίδιος αδιαμεσολάβητα και καθαρά. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα απαντήσει και θα επιλέξει αν θα δεχτεί η χώρα τη συνέχιση των μνημονίων ή μια άλλη συμφωνία, βιώσιμη και με προοπτική.

Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτή είναι δεδομένη και ουδείς την αμφισβητεί. Ας παραπληροφορούν και ας ψεύδονται οι φίλοι του Σόιμπλε στην Ελλάδα. Εμείς επιμένουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, με ισότιμους εταίρους. Ενα ηχηρό "όχι" την Κυριακή δίνει δύναμη στην κυβέρνηση της χώρας για βιώσιμη και δίκαιη λύση. Πιέζει ισχυρά τους δανειστές, γιατί απέναντί τους θα έχουν ένα λαό, που δεν μπορούν να αγνοήσουν. Οπως έγινε και το 2005 με το "όχι" για το Ευρωσύνταγμα στη Γαλλία και την Ολλανδία. Οχι στη λιτότητα, στο φόβο και την υποταγή. Ναι στην αξιοπρέπεια και στη δημοκρατία.

 

Γιώτα Κοζομπόλη

 

Βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ