Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 07:47

Δεν παραιτείται η Ελενα Ψαρρέα

Γράφτηκε από τον

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης ή παράδοσης της βουλευτικής έδρας μέχρι τώρα δήλωσε στην "Ε" η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ψαρρέα, που ψήφισε "Οχι" στην εξουσιοδότηση της διαπραγμάτευσης για συμφωνία, που ζήτησε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Υποστηρίζει ότι αν ζητηθεί κάτι τέτοιο θα είναι αντικαταστατικό, γιατί δεν υπήρχε συλλογική απόφαση οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ψήφος κατά συνείδηση.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, η κ. Ψαρρέα ανέφερε ότι «δεν έχει τεθεί ακόμα κάτι τέτοιο, για κανέναν από όσο ξέρω» κι επεσήμανε πως «ήταν ψήφος κατά συνείδηση».

Εξήγησε ότι «πρέπει να υπάρχει συλλογική απόφαση οργάνου (Κεντρική Επιτροπή) με πλειοψηφία 50% + 1, από πριν. Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ήταν ψήφος κατά συνείδηση. Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο στα όργανα».

Εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα είναι αντικαταστατικό, καθώς «δεν μπορεί να ζητηθεί, σύμφωνα με το καταστατικό και τις αποφάσεις συλλογικά».

Η Ελ. Ψαρρέα ανέφερε ότι οι συλλογικές αποφάσεις για τις οποίες δεσμεύεται «είναι το πρόγραμμα με το οποίο εκλεγήκαμε και οι προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης στη Βουλή. Δεν υπήρξε άλλη συλλογική απόφαση».

Γ.Σ.