Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 20:10

Στην Κίνα ταξιδεύει το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη 

Γράφτηκε από τον
Στην Κίνα ταξιδεύει το βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη 

Στη μακρινή Κίνα ταξιδεύει πλέον το ιστορικό μυθιστόρημα της Μαρίας Καραγιάννη «Στη σκιά της σιωπής» μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε στη χώρα μας και την περσινή αγγλόφωνη κυκλοφορία του και πλέον κατακτά νέες χώρες και ηπείρους.

Μαζί με το βιβλίο ταξιδεύει και ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και ειδικά της Τριφυλίας όπου διαδραματίζεται, καθώς ο Αετός και η Κυπαρισσία είναι οι κύριοι τόποι δράσης της ιστορίας.

Σίγουρα αποτελεί όμως και μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ίδια την συγγραφέα, καθώς το βιβλίο έτυχε της μεγάλης αγάπης του αναγνωστικού κοινού. Η ίδια ανοίγει ακόμη περισσότερο τα φτερά της, βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη, έτοιμη να μας καταπλήξει και πάλι. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι ελάχιστα ελληνικά βιβλία έχουν μεταφραστεί στα κινέζικα, δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας της.

Οπως αναφέρει και ο εκδοτικός της οίκος "Πηγή": «Το ιστορικό μυθιστόρημα και best seller βιβλίο μας επί 2 συνεχή έτη "Στη σκιά της σιωπής" της Μαρίας Καραγιάννη, συνεχίζει τον δρόμο της επιτυχίας του εκτός των ελληνικών συνόρων. Ετσι, μετά την περσινή κυκλοφορία του βιβλίου για όλο το αγγλόφωνο, παγκόσμιο κοινό -με τον τίτλο "Silent Shadows"- και ενώ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με μεγάλο εκδοτικό οίκο της Ινδίας, σήμερα σπάει ουσιαστικά και το φράγμα της γλώσσας για να κατακτήσει τη μακρινή Κίνα!

Πρόσφατα ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Κίνας, ο "Shanghai People's Publishing House", αγόρασε τα δικαιώματα για την κινεζική αγορά, αποδεικνύοντας πως τα βιβλία είναι φορέας εξωστρέφειας και σημείο συνάντησης των λαών. H νεότερη ελληνική ιστορία και ειδικότερα τα χρόνια της γερμανικής κατοχής, οι υψηλές ιδέες που διατρέχουν το βιβλίο, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του λαού μας, με πρώτα την περηφάνια και τη γενναιότητα, κατάφεραν να συγκινήσουν έναν λαό με τόσο διαφορετική κουλτούρα! Μάλιστα, πρόσφατα η συγγραφέας μας ταξίδεψε στη Σαγκάη, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά τους εκδότες. Μια μεγάλη επιτυχία για τη Μαρία Καραγιάννη αλλά και τη χώρα μας, καθώς ελάχιστα βιβλία της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα στην κινεζική γλώσσα».
 

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER