Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 14:37

Μάργκαρετ Ατγουντ: «Το παιδί της τρικυμίας» (The Hogarth Shakespeare Project)

Γράφτηκε από την

• «Βιβλίο της χρονιάς» σύμφωνα με Observer, Sunday Times, Times, Guardian και i-magazine

 Φόρο τιμής στον Σαίξπηρ και την «Τρικυμία» αποτίνει η διάσημη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ με το συγκεκριμένο μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα απ' τις Εκδόσεις Μεταίχμιο:

Ο Φίλιξ είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού φεστιβάλ Makeshiweg και τα καταφέρνει περίφημα. Οι παραγωγές του έχουν σαστίσει τα πλήθη. Τώρα ετοιμάζει μια παράσταση της «Τρικυμίας» που δεν έχει προηγούμενο: Δεν πρόκειται απλώς να τονώσει τη φήμη του, θα γιατρέψει και συναισθηματικά τραύματα. Αυτό, τουλάχιστον, ήταν το σχέδιο. Αντ’ αυτού όμως, έπειτα από μια απρόβλεπτη προδοσία, ο Φίλιξ καταλήγει σαν εξόριστος σε μια απομονωμένη τρώγλη· τον κατατρύχει η ανάμνηση της χαμένης κόρης του, της Μιράντας – και η σκέψη της εκδίκησης… Δώδεκα χρόνια αργότερα, η ευκαιρία να εκδικηθεί του δίνεται επιτέλους στο πλαίσιο ενός θεατρικού προγράμματος σε μια κοντινή φυλακή. Εδώ, ο Φίλιξ και οι κρατούμενοι ηθοποιοί του θα ανεβάσουν την «Τρικυμία» του και θα παγιδεύσουν τους προδότες που τον κατέστρεψαν. Μαγεία! Μα, θα καταφέρει να αποκαταστήσει τον Φίλιξ την ώρα που οι εχθροί του καταστρέφονται;

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μετάφραση: Τρισεύγενη Παπαϊωάννου 

Σελίδες: 384

• Η Μάργκαρετ Ατγουντ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939 και ζει στο Τορόντο. Εχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία (μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, παιδικά βιβλία και δοκίμια). Μία από τις επιφανέστερες συγγραφείς του Καναδά, έχει λάβει πλήθος διακρίσεων - μεταξύ των οποίων: Βραβείο Booker (για το μυθιστόρημα «Ο τυφλός δολοφόνος») και Βραβείο Giller (για το μυθιστόρημα «Το άλλο πρόσωπο της Γκρέις»). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.