Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 11:33

Observer: Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ. Η αφηγήτρια ταινιών Ι Εκδόσεις ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ

Γράφτηκε από την
Observer: Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ. Η αφηγήτρια ταινιών Ι Εκδόσεις ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ

Σ’ ένα μικρό χωριό στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι δουλεύουν στα ορυχεία του νίτρου, ένα χαρισματικό κορίτσι αποκτά απρόσμενα το ρόλο της αφηγήτριας ταινιών.

Οι άνθρωποι προτιμούν να ακούν εκείνη να αφηγείται και να ζωντανεύει μπροστά τους τις ταινίες, παρά να τις βλέπουν στο σινεμά του οικισμού, και στριμώχνονται στο σπίτι της για να παρακολουθήσουν τις αυτοσχέδιες παραστάσεις της.

Μέσα από την πορεία της μικρής αφηγήτριας, μεταφερόμαστε στο άνυδρο τοπίο της πάμπας, όπου η ζωή είναι σκληρή και απογυμνωμένη από κάθε κίνητρο να τη ζήσεις.

Ο Ερνάν Ριβέρα Λετελιέρ (γενν. 1950) είναι Χιλιανός συγγραφέας. Εχει τιμηθεί 2 φορές με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου της Χιλής, το 1994 και το 1996, καθώς και με άλλα βραβεία. Παρότι το πρώιμο έργο του αποτελείται κυρίως από ποιήματα και διηγήματα, έγινε περισσότερο γνωστός ως μυθιστοριογράφος. Στο έργο του αποτυπώνεται η σκληρή ζωή της εργατικής τάξης της Χιλής στα μεταπολεμικά χρόνια. Τα βιβλία του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.

 

Εκδόσεις ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ

Σελίδες: 99

Μετάφραση: Λένα Φραγκοπούλου

 


NEWSLETTER