Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 15:39

Περί Ερωτος (επιστολές) Ι Εκδόσεις Κοβάλτιο (2019)

Γράφτηκε από την

Φιλόσοφοι, συγγραφείς, ποιητές, ιδιοφυείς συνθέτες, σκηνοθέτες και αυτοκράτορες… είναι όλοι εξίσου ανίσχυροι μπροστά στον έρωτα, όπως ο καθένας μας. Κι όλοι στοχάζονται γι’ αυτόν.

Στο εν λόγω βιβλίο ανθολογούνται ερωτικές επιστολές του Ναπολέοντα, του Κίρκεγκωρ, του Μπετόβεν, της Σάρλοτ Μπροντέ, της Εμιλυ Ντίκινσον, του Οσκαρ Ουάιλντ, του Παζολίνι, του Ρίλκε και του Τζόυς. Οπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

«Το βιβλίο αυτό δεν συγκεντρώνει τις καλύτερες ερωτικές επιστολές που γράφτηκαν ποτέ - και οι συγγραφείς τους δεν είναι οι σημαντικότερες προσωπικότητες που μίλησαν για τον έρωτα. Στη ζωή δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο· όλα τα πράγματα έχουν την ίδια αξία και το ίδιο μέγεθος: από τον ταραχώδη ή συμβατικό συζυγικό βίο μέχρι την έλξη "κόντρα στους κανόνες"· από το σεξουαλικό παραλήρημα μέχρι την απόκρυφη επιθυμία· και από τη σπαρακτική κραυγή του ερωτευμένου που "έχασε" μέχρι τον νηφάλιο απολογισμό ενός δεσμού που στάθηκε καθοριστικός για την πορεία δύο εραστών. Στο βιβλίο αυτό, συγγραφέας και αναγνώστης κάθε επιστολής μοιράζονται τα καλύτερα στοιχεία από τη ζωή: τον έρωτα και την ειλικρίνεια».

Σελίδες: 136