Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 14:18

“Θερμιδομετρητής & Αντιοξειδωτική Δράση Τροφών (ORAC)” δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης Ι Εκδόσεις “Μίνωας

“Θερμιδομετρητής & Αντιοξειδωτική Δράση Τροφών (ORAC)” δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης Ι Εκδόσεις “Μίνωας

Η νέα εμπλουτισμένη έκδοση του θερμιδομετρτή του διακεκριμένου κλινικού διαιτολόγου - διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις “Μίνωας”, με έξτρα υλικό: 20 αντιοξειδωτικές συνταγές, με τον υπολογισμό τους σε αντιοξειδωτικές μονάδες (ΟRAC), για μια υγιεινή αλλά και πλούσια σε γεύσεις διατροφή!

Ενα μοναδικό χρηστικό βοήθημα που προσφέρει ένα διπλό πλεονέκτημα: να γνωρίζετε ταυτόχρονα τις θερμίδες των τροφίμων που καταναλώνετε, καθώς και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα, όπως αυτή υπολογίζεται ποσοτικά σε μονάδες Orac.
Χρησιμοποιήστε στην καθημερινότητά σας τον θερμιδομετρητή σε συνδυασμό με τον «ORAC-μετρητή». Με τη βοήθειά τους θα μπορείτε: να υπολογίζετε την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη, να υπολογίζετε την ημερήσια αντιοξειδωτική σας πρόσληψη, να κάνετε σωστότερες επιλογές τροφών, με λιγότερες θερμίδες και μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, να ρυθμίσετε αποτελεσματικά το βάρος σας και να αναβαθμίσετε το αμυντικό σας σύστημα.
Ο δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης είναι πανελληνίως γνωστός κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος PhD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης “ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – Λόγω διατροφής”. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Αθλητική Διατροφή», έχει μετεκπαιδευθεί στην αντιμετώπιση Χρόνιων Νοσημάτων στο Boston Medical Center των ΗΠΑ και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι μέλος διάφορων επιστημονικών συλλόγων και έχει κληθεί ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το επαγγελματικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των διάφορων νοσημάτων του ανοσοποιητικού. Είναι o πρώτος διαιτολόγος στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζοντας το μοντέλο της Αντιοξειδωτικής Διατροφής ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity).