Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 17:44

Νέο βιβλίο από τον Θ. Σπηλιώτη: 60 ιστορίες ανθρώπων σε σημαντικές θέσεις ευθύνης

Νέο βιβλίο από τον Θ. Σπηλιώτη: 60 ιστορίες ανθρώπων σε σημαντικές θέσεις ευθύνης

Στο συλλογικό έργο “Grow - Ιστορίες Management και Hγεσίας” θα διαβάσει το αναγνωστικό κοινό τις καταγραφές του Καλαματιανού καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΓΕΕΘΑ, συγγραφέα Θοδωρή Σπηλιώτη, το οποίο εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Διόπτρα”.

Το βιβλίο, το οποίο έχει επιμεληθεί με τον Βαγγέλη Παπαδήμα, περιλαμβάνει 60 ιστορίες ανθρώπων σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, οι οποίοι ξεδιπλώνουν για πρώτη φορά τις αφηγήσεις της επιτυχίας τους. Το εξώφυλλο κοσμεί ένα ελαιόδεντρο.

Αυτό που τραβά αμέσως την προσοχή του αναγνώστη, είναι ότι στο έργο αυτό θα διαβάσει κανείς το σεπτό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος κάνει λόγο για την έμπνευση και το δυναμισμό, ως το κλειδί της καλής λειτουργίας όλων των εκφράνσεων της κοινωνικής ζωής. Οι δύο συγγραφείς καλούν όλους τους συμπολίτες τους σε δυναμικό επαναπροσδιορισμό της αποστολής και των σκοπών της ζωής τους, ειδικά στις νέες, πρωτόγνωρες - λόγω του κορωνοϊού - συνθήκες.

Η πρώτη από τις αφηγήσεις του βιβλίου, έχει γραφτεί από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Μάλιστα ο ίδιος την αφιερώνει στο τέλος, στους δωρητές οργάνων και τους εθελοντές αιμοδότες.

Οι ιστορίες που αφηγούνται οι εξέχοντες συνάνθρωποί μας, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αναγνώστες όλων των ηλικιών. Τις βαθύτερες σκέψεις τους ξεδιπλώνουν ακόμη: ο πατήρ Αντώνιος ιδρυτής της “Κιβωτού”, ο Κώστας Γιαννόπουλος ιδρυτής του “Χαμόγελου του παιδιού”, ο Ιωάννης Γριβέας διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής στο 417 ΝΙΜΤΣ.

Μεσσηνιακό “στοιχείο” έχουν επίσης οι ιστορίες του Αχιλλέα Δωροθέου Εxecutive General Director της Costa Navarino και της Ελενας Γκίκα - Πετρουλάκη HR Director της Costa Navarino - συγγραφέως.

Το “Grow - Ιστορίες Management και Hγεσίας” διατίθεται και σε ebook, ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα έσοδα των συγγραφέων θα διατεθούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις: “Xαμόγελο του παιδιού”, “Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος”, “Κιβωτός του κόσμου”, “Αλμα ζωής”.

O Βαγγέλης Παπαδήμας ξεκίνησε την πορεία του ως αυτοαπασχολούμενος, ιδρύοντας μια επιχείρηση λιανικού εμπορίου και αργότερα επιχειρώντας σε εισαγωγές και στο δίκτυο χονδρικής. Η μετέπειτα ανερχόμενη πορεία που ακολούθησε ήταν σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες (“Βιοκαρπέτ” και “Praktiker”), μέχρι την τωρινή θέση του ως επιχειρησιακού διευθυντή της “WHSmith Greece – The Miller Group”. Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων και του εμπορίου, όπως και στην εκπαίδευση και καθοδήγηση πολυπληθών ομάδων εργασίας.

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Ο μοναχός που έγινε CEO – 1000 χρόνια Αθωνικό management”, το οποίο είχε παρουσιαστεί και στην Καλαμάτα πριν από λίγα χρόνια στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου, με πρωτοβουλία της Εφημερίδας “Ελευθερία”. Είναι ο επινοητής του Αθωνικού Management και ιδρυτής της εταιρείας “Athonian Management”, με σκοπό να εκπαιδεύει, εφαρμόζει και μεταλαμπαδεύει τη γνώση σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκει στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης του ΓΕΕΘΑ, με έδρα την Προεδρική Φρουρά. Διαθέτει δεκαοκταετή εμπειρία στον χώρο της τεχνολογίας, στους τομείς καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης, με υψηλόβαθμες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες. Κατέχει τη θέση του ιδρυτή και CEO (διευθύνοντος συμβούλου) στην επιχείρηση “Εsurvey”.