Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 14:48

“Το καλοκαίρι του Ευκλείδη” της Μεσσήνιας Κωνσταντίνας Τασσοπούλου

“Το καλοκαίρι του Ευκλείδη” της Μεσσήνιας Κωνσταντίνας Τασσοπούλου

Από τις Εκδόσεις “Οσελότος”.

Το “Καλοκαίρι του Ευκλείδη” δεν έχει camp και οργανωμένες δραστηριότητες, έχει όμως παππού, γιαγιά, θείο και σκύλο, σ’ ένα ελληνικό χωριό του ’80. Δεν θυμάται τις μέρες του, μετρά όμως κάθε μέρα και με ευλάβεια, τα μπάνια και τα παγωτά του. Το “Καλοκαίρι του Ευκλείδη| δεν είναι ένα, είναι όμως μοναδικό. Θα το προσπεράσουν δεκάδες άλλα καλοκαίρια, όμως αυτό θα μπορεί να στέκει πάντα ως το πλέον ανέμελο, σχεδόν αξιωματικά. Το “Καλοκαίρι του Ευκλείδη” είναι το παιδί και τα καλοκαίρια του. Είναι η πατρίδα του, όταν δεν θα είναι πια παιδί.
Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου έχει πτυχίο πιάνου και αρμονίας και έχει κάνει σπουδές δημοσιογραφίας. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και γράφει πάντα με την ψυχή - όχι με το χέρι - βιβλία και ιστορίες για μικρούς και μεγάλους. Το καλοκαίρι της Κωνσταντίνας είναι οι άνθρωποι που αγαπά, η συγχορδία εβδόμης, το θαλασσινό νερό, η ντομάτα από τον κήπο της γιαγιάς, οι απλωμένες χυλοπίτες στο τραπέζι, το ντους με το λάστιχο, η γουρνοπούλα τα Σάββατα, οι βόλτες μέχρι το σταθμό του τραίνου που πλέον καταργήθηκε και η προσμονή του ηλιοβασιλέματος, οκλαδόν στα βότσαλα με το θείο Βαγγέλη.
Εικονογράφος: Βέρα Κολοκούρη. H Βέρα Κολοκούρη έδειξε την τάση της για δημιουργική έκφραση από μαθήτρια δημοτικού. Εχει σπουδάσει Γραφικές Τέχνες στο 4ο Τεχνικό Λύκειο Αθηνών και Γραφιστική στη Σχολή Βακαλό, ενώ έχει εργαστεί 16 χρόνια στο περιοδικό “Elle” και σε άλλα έντυπα της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος».