Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 11:57

“Το κρυμμένο Χαμόγελο” φωτίζει τα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν ανάγκη

Γράφτηκε από την

Εικοσιπέντε χρόνια, χωρίς εσένα δεν γίνεται…

Και “Το κρυμμένο Χαμόγελο” της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου από τις εκδ. “Γράφημα”, δίνουν την ευκαιρία με την αγορά κάθε βιβλίου να ενισχύεται “Το Χαμόγελο του Παιδιού” με 2 ευρώ. Σε εικονογράφηση της Μαριάννας Φραγκούλη “Το κρυμμένο Χαμόγελο” αφιερώνεται από τη συγγραφέα του σε εκείνους που της χάρισαν εγκάρδια το χαμόγελό τους. Σε εκείνους που δημιούργησαν στιγμές για να προσφέρει εγκάρδια το δικό της.
Στο μήνυμά του στο οπισθόφυλλο του βιβλίου ο πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος περιγράφει “Το κρυμμένο Χαμόγελο” σαν μια ιστορία που ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών και μεγάλων αναγνωστών και μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δύναμη και τη θέληση ενός παιδιού, που είναι ικανή να μεταμορφώσει μια κοινωνία. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, καλλιεργεί αισθήματα ελπίδας και καταφέρνει να αποτυπώσει περίτεχνα την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται και δεν γυρνούν την πλάτη σε όσους έχουν χάσει το χαμόγελό τους.

 

“ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”: ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
“Το Χαμόγελο του Παιδιού” συμπλήρωσε τα 25 του χρόνια. Ιδρύθηκε την ημέρα που ο 10χρονος τότε Ανδρέας Γιαννόπουλος εξέφρασε στο ημερολόγιο του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά «Χαμόγελο». Σήμερα, 25 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας το ημερολόγιο αυτό πυξίδα, μετρά εμπειρίες, αγωνίες, προκλήσεις, επιτεύγματα, μετρά όμως, και τη δική μας αμέριστη υποστήριξη και αγάπη. Εικοσιπέντε χρόνια εντατικής προσπάθειας και αδιάκοπου αγώνα να προσφέρει αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: ένα ζεστό, φωτεινό χαμόγελο για κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη στην Ελλάδα, χάρη και στη δική μας στήριξη και εμπιστοσύνη.
Κι όπως μεταδόθηκε το χαμόγελο του ήρωα της ιστορίας “Το κρυμμένο Χαμόγελο”, έτσι και το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 25 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να φωτίζει τα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν ανάγκη. Γιατί, όπως αναφέρει και ο ταξιδιώτης της ιστορίας: “Να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει από πού ξεκινά και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα χαμόγελο”.

 

Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE
Ο/η αναγνώστης/στρια του βιβλίου σαρώνοντας έναν κωδικό στο δικό του/της “Κρυμμένο Χαμόγελο” μπορεί να ακούσει την αφήγηση του παραμυθιού στο tablet ή το κινητό τηλέφωνο από τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου. Στην αφήγηση συμπεριλαμβάνονται τα τραγούδια “Ένα Χαμόγελο” και “Το ταξίδι του χαμόγελου”, σε στίχους και μουσική του Βαγγέλη Μακρή.